Vappuna vaunun kimpussa

Vapun aatto oli sateinen, pilvinen, mutta ihan kivalta näytti järvenpinta.  Alkaa jo hiukan olla railoja näkyvissä ja jäitä kovan tuulen ansiosta kasaantuu paikoin.  Varmaan viikkonlopuksi aukeaa vesi.  Ihanan näköistä saunan ikkunasta katosessa talvisen avannon kohdalla suuri sula alue.  Kalat innoissaan uiskentelivat ja tulivat päivän aurinkoa katsomaan.  Selkäevät näkyivät veden pinnalla, kun uiskentelivat kilpaa ja nauttivat keväästä.

Kevään aikana on ollut puhetta vaunun vaneeristen istuinosien uusimisesta ja sitä varten otettiin mukaan vaneeria, josta voidaan uusia.  Oli melkoinen yllätys, kun kannet otettiin irti ja aloin siivoamaan.  En ihan noin paljon olisi uskonut olevan pölyä ja erilaista likaa, kuolleita kärpäsiä, mettisiä  ja muita.  Onneksi oli aikaa.  Tässä tulee eteen aina se nautinto tästä ajasta, kun ei ole kiire minnekkään.  Voi aivan vapaasti tehdä kaikenlaista.  Vaikka kestääkin pitkään, ei aikataulut kuse kintuille.  No, mutta kyllähän se rahassa tuntuu, olla vapaalla, työttömänä. Mutta ei se raha kaikkea ratkaise.

Ensin irroiteltiin vanhat levyt ja olivat aika tiukkaan kiinnitetty.  Kahdella niitillä muovisarana. Jokaisessa useampi. Kun levyt sitten oli irroitettu alettiin miettimään miten levyt saadaan riittämään.  Jokainen pala kaavoitettiin niin, että mahdollisimman vähän levyä menisi hukkaan. Kaikki palat saadaan ja vielä jää ehjä levy, josta on tarkoitus tehdä veneen traileriin syksyn veneen nostoa ajatellen tuki, jota vasten vene uitetaan rannassa, että voidaan vetää maihin, mutta siitä myöhemmin lisää.

Kun palat saatiin leikatuksi.  Otin santapaperia ja hioin kaikkien levyjen reunat siten, että rousteet lähtivät pois ja reuna hiukan pyöristyi.  Ei sitten ole teräviä reunoja, eikä irtoavia tikkuja.  Penkkien alustoita pestessäni mietin, että onkohan miehet olleet suunnittelemassa asuntoautoa.  Ei ainakaan pesuasioita olla millään tavalla huomioitu.  Oli lämmityskaapeleita, sähkökaapeleita, vaikka oli johdoille suojia, ne eivät olleet kiinni seinässä.  Repsottivat ja likaa oli kertynyt niihin ja sai kiertää ja pyörittää johtoja kai kaikkia ympäriinsä, että sai keiken puhdistetuksi pölystä. Muutaman kerran vaihtelin vesiämpäreitä ja sain viimein puhtaaksi paikat ja eikun levyjen asennukseen.

Kun viimeistä nurkkaa keittiönpuolelta siivosin, huomasin vesiputken halkeaman ja sitä sitten irrottelemaan. Vesikanisteri ajateltiin irroittaa, että vesi menee suoraan maahan.  Kanisterissa olikin aikamoinen tuoksu.  Sitä on harvoin käytetty, johtuu kait siitä.  Putki menee jääkaapin takaa ja siten se piti irrottaa ja siirtää.  Sinä kaasuputken irroitus, sähköjohdon irroitus ja viimein kaapin saa irti.  Vaikka kaappi on laitettu niin tingiksi, että se ei tahdo tulla ulos millään.  Aikansa tappelemalla kaappi irtosi ja pääsi putken korjaukseen.  Onneksi edelliseltä kesältä oli jäänyt virspoon putkea pihaan ja siitä tulikin oikea vesiputki lattian läpivientiin.

Nyt vain kaappi paikoilleen ja loppusiivous.  Tyynyt sisään ja paikoillen.  Nyt kyllä tuntuu hyvältä.  Vappu oli tarpeellinen.  Tuli vaunulle juhannussiivot tehdyksi noin vain.


Ei kommentteja: