Sivut

Eweliinan hoppailut:Eri tavalla ahventa


Ihanaa kun on päässyt hyvävetisen mökin rantaan ja kalaa on heti tullut. Sen tietää mistä syötävä kala on kotoisin ja varmasti tuoretta. Tänään pääsen kokeilemaan viime kesänä keksimääni reseptiä ahvenen laitossa. Nimittäin saatiin reilusti yli puolikiloinen ahven.

Ahven on filerattu, suolaan merisuolalla ja annan vähän aikaa olla maustumassa. Suolan liuettua sivelen sormilla suolaa fileen pinnassa, että maustuu tasaisesti. sirottelen tällä kertaa valmista kalamaustetta. paista reilussa voissa kauniin ruskeaksi molemmin puolin.  Enkääntele fileitä kuin kerran. sitten kun ovat kunnolla paistuneet lorautan pannulle ketsuppia ja kunnollista kuohukermaa. Niin reilusti, että tulee kastiketta. Paistamista jatkan niin että jonkin verran menee kasaan. Kala on valmista, uusia perunoita, tilliä ja vähän salaattia. Nam...

Muuten eilen tuli heitetyksi talviturkki ja nyt vedestä ei voi olla pois, on niin ihana kesä. Veneen pintamaalauskin suoritettu ja huomenna valkoista toiseen kertaan.  Listojen takaisin laittaminen vaatii hermoja, kun on niin paljon erilaisia pätkiä. Mutta onneksi ilimoja piisaa.

Mustikka on kukkinut hyvissä ajoin.  On selvät marjan alut varsissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti