Sivut

Pystyykö 150 eurolla ostamaan kahdelle ruokaa kuukakudeksi

Nyt uusi vuosi alkaa tarkalla budjetilla. Pystyykö kaksi henkilöä elämään tämän päivän Suomessa 150 eurolla. Ruoan hinta on huimasti noussut.  Etuudet eivät ole nousseet, valtiovalta leikkaa jatkuvasti kaikesta.  Lisäksi yrittäjyydestä jääneenä työttömäksi, etuus on entistä pienempi.  Tästä ei paljon puhuta, mutta 500 työttömyyspäivän jälkeen yrittäjänä olleella ei ole oikeutta jatkopäiviin vaikka ikä sallisi.  MIKSI?  Mitä tasa-arvo Suomessa tarkoittaa.  Ei siten ole oikeutta jäädä eläkkeellekään edellä mainitusta syystä 62 vuotiaana, kuten jatkopäiväoikeuden saaneella työntekijällä on. Huolimatta vaikka ikä olisi sallituissa rajoissa. Roikut vain työmarkkinatuella 63 vuotiaaksi.  Kiitos siitä, että olet työllistänyt itsesi yritystoiminnalla ja työllistänyt vieraita työntekijöitä ja lisäksi lukuisia työharjoittelijoita auttanut elämässä tutustumaan työelämään ja toivottamalla menestyksellistä tulevaisuutta Suomen tarjoamissa työpaikoissa.

No, kun tähän on tultu, ei kun porskutat eteenpäin.  Siihenhän olet jo tottunut yrittäjyydessä.

Kävin ruokaostoksilla. Rahaa ostoksiin oli seuraavasti.

Perunoita 10 kg säkki                                        4,59 €
Viisi kurripurkkia á 0,70 eli                               3,50 €
Viisi kevytmaitoa á 0,89  joten                           3,95 €
Ruisjauhoja pussi 1kg                                         0,89 €
Hiivaleipäjauhoja 2 kg sämpylöihin                    1,55 €
Luonnon jogurttia 2 prk    ´a 0,69                      1,38 €  , kallista
Arkijuustoa 1 kg                                                  4,99 €
Turkkilaista jogurttia kilonpurkki                       2,59 €
Herneitä kaksi pussia/kilo                á 0,59         1,18 €
                                                       Yhteensä     24 ,71€


Tästä unohtui kaksi kilon pakettia kaurahiutaleita á 0,89 eli 1,78€
Heiti kuumanahan sitä piti siivuttaa, ei oikein hienoja tule, kun lämmintä leikkaa.  Sama on voin kanssa, kun jääkaapista sen ottaa, mutta herkkua on. Arvaa jäikö yhteen palaseen?....





Tämän lisäksi voi käyttää joululta jääneitä jämiä.  Vähän lanttu ja punajuurilaatikoiden jämiä, kinkun jäännöksiä hernekeittoon. Ruileipäjauhoaines mylläriltä oli vielä jäänyt kolmeen leipään, eli juuri paistuu niistä kaksi leipää. Punajuurista ja omenasta sekä sipulista tuli tehtyä shutneeta, aika makeaa, mutta piristää varmaan kuukauden aikana keitettyjä perunoita. Onneksi on vielä kesällä itse kasvattamiani kurpitsoita säilöttynä sekä vihreitä tomatteja.  Muutenhan tuo rahamäärä ei riittäisi vihannesten ja rehujen ostoon ruoan vaihteluksi. Onneksi kesällä oli marjoja metsässä ja omissa pensaissa, niistä kivasti mustikkaa, puolukkaa, vadelmia, musta- puna- ja valkoherukoita varastossa pakasteena. Kalaa purkitettuna kesän kalareissuilta. Pakasteena joitakin vihanneksia. Kahvia en nyt ostanut, koska sitä oli vielä joulukuulta paketti.

Näillä mennään katsotaan mihin kuukausi yltää.  Seuraathan ja kommentoi mielellään.  Laitan kuvaa Youtubeen, josta linkki tännekin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti