Eilisen kalareissuilta herkkuja

Haukea, pelkästään paistamiseen suolaa ja voita. Tietenkin nahka päällä, että ei kuiva. Pojan keksimä Valkokastike maustettuna sitruunapipouria ja suolalla. Lisäksi keitettyjä kananmunia. Juhannusherkku.
Tietenkin itse valmistettu olut. Hyvin käynyt ja pitkään kypsynyt. Ei ole Hiivaa, ihan on rauhassa loppuun käynyt ja ohrainen. 

Pöllö kännypussi

Kännypusseja

Marianne ja muuta

Lähde veden haku reissulta


 Kielo alkaa kukkia juhannuksen kunniaksi.


Vanhanajan meikkaa lähteen lähettyvillä, ahomansikkakin alkaa kukkia. Ketunleipä, en tiedä oikeaa nimeä, mutta niin sitä lapsena kutsuttiin.

Juhannusherkku ripsejä

Eilen kävin ostamassa ripsilihaa ja sian kylkeä. Halpaa juhannusherkku. Maksoi 17 euroa yhteensä kaksi ja puolikiloa yhteensä. Porkkanoita
ja balsamiviinietikkaa Sekä tabascoa.

Muut aineet olikin itsellä.

Lihat huoneen lämmössä ja kalvojen poisto. Kaupassa ripsitlihat näytti lihaisemmilta.

Keitän herkut painekattilassa, tulee mielestäni maukkaammat kuin tavallisessa kattilassa. Keittäminenkin on lyhyempi aika, n puolet normaalikattilan keittoajasta. Eli keitän n kaksi tuntia ja sitten annan rauhassa jäähtyä, ettei lihat murene.

Lihat laitan seuraavanlaisen mausteiden kanssa porisemaan.

Sipulia
Porkkanaa
Musta, valko ja viherpippuria
Chilimaustesekoitusta
Laakerinlehti
Lipstikkaa tuoreena

Tässä herkku keitettynä, odottaa marinoitua ja pitkää paahtaminen grillissä. Tänään vielä grillin puhdistus ja juhannus siivota ennen herkun paistoa. Ja jos kävis saarelta hakemassa muurinpohjapannun, kun näyttää aamulla järvi olevan pikkuveneilyyn sopiva.



Marinadi

Oliiviöljyä
Tomattimurskaa
Valkosipulia
Mustapippuria
Lipstikkaa
Balsamico etikkaa
Tabascoa
Kurkumaa
Tummaa siirappia
Konjakkisinappia joululta jäänyt.

Keittämisen jälkeen valelen ripsit
marinaadillani ja hidas pitkä paahtaminen grillissä.

Lisukkeeksi tuore kesäkaali ja porkkanaraaste. Sidon valkosipulimajoneesilla.
Mausteeksi Mustapippuria, siirappia ja balsamicoetikkaa.  Siinäpä meidän juhannusherkku.

Marinaadi muhimassa.


Näyttää kolmen tunnin jälkeen aikas herkulta.  Nam.


Grillaus alkuvaiheessa. Lämpöä 100 astetta. Toinen poltin päällä ja ripsit toisessa päässä. Ei lämpöpäässä. Sanovat, että hiljaa hyvä tulee. Nyt vain tarkkaillaan valmistumista ja valele välillä marinaadillani.