Pitaleipä

Pitaleivät

14 kappaletta

25 g hiivaa
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 ½ rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 muna
2 ½ dl maustamatonta jugurttia
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vatkaten sokeri, suola, öljy, muna ja jugurtti.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrassaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.

Jaa taikina neljääntoista osaan ja kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm).

Ripottele leivinpaperille jauhoja ja nosta leivät kohoamaan. Kohota noin kaksinkertaisiksi (itselläni kohotusaika oli tunti). Huom! Pellin jauhottaminen ja huolellinen kohottaminen on tärkeää, jotta leipiin muodostuu ilmatasku. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia.

Tällaisen ohjeen löysin. Tätä täytyy kokeilla, kun pääsee uunin ääreen. Vaikka kai vois grillissäkin kokeilla paistaa.

Pöllöjä kännykälle

Puuvillalangasta tehty, kesäaikaan mukava kuljettaa kaulassa.

Juhannuskokko

Kokko paloi komeasti. Sateinen ja kolea ilma alkoi aattoiltana vähän kirkastaa.

Eilisen kalareissuilta herkkuja

Haukea, pelkästään paistamiseen suolaa ja voita. Tietenkin nahka päällä, että ei kuiva. Pojan keksimä Valkokastike maustettuna sitruunapipouria ja suolalla. Lisäksi keitettyjä kananmunia. Juhannusherkku.
Tietenkin itse valmistettu olut. Hyvin käynyt ja pitkään kypsynyt. Ei ole Hiivaa, ihan on rauhassa loppuun käynyt ja ohrainen. 

Pöllö kännypussi

Kännypusseja

Marianne ja muuta

Lähde veden haku reissulta


 Kielo alkaa kukkia juhannuksen kunniaksi.


Vanhanajan meikkaa lähteen lähettyvillä, ahomansikkakin alkaa kukkia. Ketunleipä, en tiedä oikeaa nimeä, mutta niin sitä lapsena kutsuttiin.