Vihanneskeittoa

Keiton ainekset

Liemessä laiton ripsilihojen keitinlientä.
Kesän varhaiskasvatuksen
Porkkanoita
Sipulia
Vihreitä papuja
Tomattimurskaa
Siirappia
Suolaa
Paistettua jauhelihaa, Mustapippuria.

Painekattilakeitto n tunti.

Pöllökoreja ja kesäkassi

Betoniaskartelua

Pitihän tätäkin kokeilla. Vanhat pyyhkeet pääsivät tuikkukoristeeksi betonivellillä kovetettu.

Alppiruusu

Kahta punaista näyttää tänä kesänä tulevan. Tuo tummmempi ei ole koskaan vielä kukkivat, mutta aivan loistavan punainen on.
Vaaleampi tuotu pihasta, viime kesänä. Siellä ei kukkivat, nyt näyttää pitävän paikasta.

Pitaleipä

Pitaleivät

14 kappaletta

25 g hiivaa
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 ½ rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 muna
2 ½ dl maustamatonta jugurttia
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vatkaten sokeri, suola, öljy, muna ja jugurtti.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrassaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.

Jaa taikina neljääntoista osaan ja kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm).

Ripottele leivinpaperille jauhoja ja nosta leivät kohoamaan. Kohota noin kaksinkertaisiksi (itselläni kohotusaika oli tunti). Huom! Pellin jauhottaminen ja huolellinen kohottaminen on tärkeää, jotta leipiin muodostuu ilmatasku. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia.

Tällaisen ohjeen löysin. Tätä täytyy kokeilla, kun pääsee uunin ääreen. Vaikka kai vois grillissäkin kokeilla paistaa.

Pöllöjä kännykälle

Puuvillalangasta tehty, kesäaikaan mukava kuljettaa kaulassa.