Madekeittoa

Madetta, perkattuna, paloiteltua
Mateen pää
Vettä
Merisuolaa
Mustapippuria
Laakerinlehteä
Anna kiehua 15 min. Erottele selkärankaruodot.

Liemi
Pilko perunat, porkkanat, lanttu, sipuli ja purjo.
Kuullota vihannekset pannulla.
Kaada kalojen ja liemen sekaan.
Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää täysmaitoa ja kermaa. Pinnalle tuoretta tilliä.

Nauti voilla päällystetyn ruisleivän kanssa. Nam..

Vanhojen hellanosien uusi elämä



Vielä viimeistä fiksailua vailla. Mutta tuntuu hyvältä.
Mummolassa kolmekymmentä luvulta saakka Högforsin valmistamat valurautaosat, kansi, luukut sekä hellan että uunin luukut, tuhkaluukut. Palvelevat mökillä uudessa muurarin muuraamassa hellassa. Sitten itse sanerauslaastilla pintakäsitelty ja nyt lahjaksi saaduilla laatoilla päällystettynä.  Tummat liuskekiveä muistuttavat laatat hellassa pienentävät näkymää. Vaaleat laatat seinällä helpottavat puhtaanapitämistä. 

Vierellä oleva takka odottaa pinnoitusta, mutta vielä puuttuu materiaalit siihen