Helppo ja maukas
7 dl luomu vehnäjauhoja
1 dl luomuruisjauhoja
puoli desiä leseitä
pari 7g kuivahiivaa
haaleaa vettä
suolaa
öljyä
siirappia
Päälle kananmunaa ja rouhuttua pellavaa.
Sekoita kuivat aineet ja haaleaan veteen sekoitettu hiiva. Vaivaa hyvin. Nostata yksi tunti, tai lämmitä uuni 50 asteiseksi ja laita puoleksi tunniksi nousemaan. Ota taikina ja vaivaa 5-10 min. taiteile leiväksi ja kohota huoneen lämmössä puoli tuntia tai uunissa vartti.
Voitele munalla ja paista 180 asteessa n. puoli tuntia. Tarkista, että pohja ruskettunut ja koputtele, tunteaksesi , että on paistunut.
Sitten vain kunnon voita ja nauti maidon kera. Nammmm.
7 dl luomu vehnäjauhoja
1 dl luomuruisjauhoja
puoli desiä leseitä
pari 7g kuivahiivaa
haaleaa vettä
suolaa
öljyä
siirappia
Päälle kananmunaa ja rouhuttua pellavaa.
Sekoita kuivat aineet ja haaleaan veteen sekoitettu hiiva. Vaivaa hyvin. Nostata yksi tunti, tai lämmitä uuni 50 asteiseksi ja laita puoleksi tunniksi nousemaan. Ota taikina ja vaivaa 5-10 min. taiteile leiväksi ja kohota huoneen lämmössä puoli tuntia tai uunissa vartti.
Voitele munalla ja paista 180 asteessa n. puoli tuntia. Tarkista, että pohja ruskettunut ja koputtele, tunteaksesi , että on paistunut.
Sitten vain kunnon voita ja nauti maidon kera. Nammmm.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti