kynsikkäät, kämmekkäät

 100 % villasta valmistettuja. Miehille ja naisille.








Tarvikkeet

3mm puikot
Parsinneula päättelyyn
Puhdas villa


Koko: (nainen)mies

Oikean käden kynsikäs
Luo (40)44 s ja jaa s:t neljälle puikolle, (10)11 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä. Aloita joustinneule neulomalla 2 o(2 n)2 o ja neulo joustinneuletta suljettuna neuleena (8)9 cm, eli 23 krs naisten ja 27 krs miesten kokoon.

Aloita sileä neule ja neulo sitä 6 krs ennen peukalokiilan aloitusta.

Peukalokiila
Neulo III puikon alussa 1 silmukka, lisää 1 s, neulo 2 silmukkaa ja lisää 1s. Neulo loput silmukat puikolta normaalisti. Peukalokiilan kohta kannattaa merkitä silmukkamerkillä, niin muistaa myös tehdä seuraavatkin lisäykset oikeassa kohtaa.
Neulo 2 normaalia kierrosta ja kolmannella kierroksella tee taas peukalokiilan lisäykset, eli neulo 1, lisää 1, neulo kiilan 4s, lisää 1 ja neulo puikko loppuun. Kiilaan tulee siis joka kierroksella kaksi silmukkaa lisää ja lisäyksiä jatketaan joka 3. krs, kunnes peukalokiilassa on 14 silmukkaa (sekä miesten että naisten koossa sama määrä).

Neulo seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 s apulangalle tai apupuikolle odottamaan. Luo peukalokiilan silmukoiden tilalle 2 uutta s:aa. Neulo oikeaa kaikilla silmukoilla, kunnes sormikas ulottuu pikkusormen juureen.

Sormet
Neulo sitten sormet.

Pikkusormi: ota työhön selkäpuolelta I puikon alusta 5 s, luo 4 uutta s:aa ja ota sitten kämmenpuolelta IV puikon lopusta 4 s. Jätä muut s:t odottamaan. Jaa s:t kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena. Neulo oikeaa (5)8 krs ja päätä s:t napakasti nurin neuloen.

Ota sitten odottamassa olevat silmukat työhön, poimi pikkusormen juuresta 4 s ja neulo kaikilla silmukoilla 3 krs oikeaa suljettuna neuleena. Tätä ei sitten tarvitse tehdä joka sormen jälkeen.

Loput sormet neulotaan samaan tapaan kuin pikkusormi, ilmoitan seuraavissa sormissa vain poimittavien silmukoiden määrät.

Nimetön: Poimi (4)4 s, selkämyksestä (4)5 s, luo 4 s, kämmenpuolelta (5)5 s. Neulo 8 Krs.

Keskisormi: Poimi (4)4 s, selkämyksestä (5)5 s, luo 4 s, kämmenpuolelta (5)6 s. Neulo 8 Krs

Etusormi: ota työhön loput silmukat ja poimi vielä keskisormen juuresta 4 s. Neulo kuten edellä.Neulo 6 Krs.

Peukalo: jaa apulangalla odottavat s:t kahdelle puikolle ja poimi peukalon juuresta 4 s = 18 s. Neulo, kunnes peukalo ulottuu peukalon niveleen saakka, 13 krs, 16 krs



Ei kommentteja: