Sateenkaari ja aamurukso



Ensimmäinen kuva on sateen jälkeinen sateenkaari ja keskimmäisessä kuvassa seuraava aamun aamuruskoa viiden aikaan.

Vesi on hieno elementti, se näyttää liikkuvalle, heiluvalle, vapaalle.  Mutta itse asiassa, se on kuin sementtiä.  Siihen ei ole syytä pudota vatsalleen, vaan ainoastaan pystyasennossa.  Muuten repeää ja halkeaa. On se vain niin kovaa ainetta.

Kuvittelen monta kertaa, miten ihanaa olisi olla vesi.  Leijuis, heiluis vapaasti.  Mutta sitten kun tarkemmin mietin asiaa.  Ranta ei olisikaan niin mukava, jos vaikka kovinkin kivikkoinen ja louhikkoineen, ja siihen kun pääellä loiskuisi niin ehkä alkais tuntumaan aika ahdistavalta. Joten se oli tunne vain keskellä järveä...

Kultainen kuunsilta elokuussa




Tässä tunnelmia elokuiselta terassilta täydenkuun aikaan.  Sain oivan kuvan, kultainen auringonsilta.  Se on jotenkin todella kaunis, aina aikaisemmin on ollut hopeaa.  Tulee rikas tunne, kun kutahippuja kimaltaa järven pinnassa.  Taivalta löytyy kyllä niin monenlaisia värejä.  Täällä järvenrannalla sen oikein huomaa, ei samanlaista väritystä, vaikka kuinka paljon kuvia otat.

Kaunis loppukesän päivä

Moi ja anteeksi, kun on vierähtänyt aikaa viimeisestä postaukesta. On tullut ihailtua täskuuta. Eilen illalla onnistui kuvaamaan kultaisen kuunsillan. Yleensä väri on hopeinen järvenpinnassa.
Olen tässä verestellyt vanhoja muistoja, leivän leipomisessa. Nimittäin aloin ruisleivän leipomisen juuren valmistuksella. Hiukan on tökkinyt, mutta nyt leipä on kohoamassa, taikina tuntui hyvältä. Nyt täytyy vain kohottaa kunnolla, luulen että se tulee paistamisen jälkeen syödyksi. Tässä välillä olen kokeillut saaristolaisleipää. Se onnistui hyvin ja helppoja ohjeita löytyi vaikka itse en ole makean leivän ystävä. Ollaan käytetty kahvileipänä, siinä maku on kohdallaan.

Vegetaanilapselle ruokaa sunnuntaina


Ihanaa sunnuntaita. Saan vieraaksi poikani, joka on vegetaaniruoan ystävä.  Nyt valmistankin ensin vihanneslaatikkoa.

Lanttua
Paprikaa
Kaalia
Porkkanaa
Sipulia
Purjoa

Silppuan kaikki sopivankokoisiksi kuutioiksi ja kuullotan voi/rypsiöljyseoksessa. Mausteeksi laitan hiukan aromisuolaa.  Annan paahtua hiukan pehmenneiksi, että tulee makua vihanneksiin.

Laitan kuullotetut vihannekset uunipannulle ja uunin 200 c0 annan paistua 15minuutti.

Nyt lorautan kermaa 2 dl, mustapippuria, siirappia, suolaa ja annan muhia 150 co uunissa tunnin . Tietenkin mozzarellajuusto raastetta pintaan.

Näyttää oikein maukkaalle, täytyy sitä maistaa, ja sitä se onkin.
Apulainen siinä seuraa, että mulleko tuo valmistuu.

Salaatiksi tein raakavihanneksista ja Fetajuustosta salaatin.

Tomattia, kurkkua, ruusukaalia, viinirypäleitä ja ruukkujääsalaattia.
Luomu Feta juustosta tein kuutioita ja paistoin voissa ja vihannesmaustetta sekaan.
Loraus rypsiöljyä ja suolaa ja sokeria hiukan, että tulee makua.


Alkuruoaksi laitan Bataatti/porkana/perunakeittoa.

Kuorin vihannekset, paahdan nekin öljyssä ja sen jälkeen laitan kattilaan vihannesliemen, johon sitten laitan kuullotetut vihannekset.  Keitän kypsäksi ja mausteeksi lisään pippuria, herberare vihannesmaustetta, suolaa.  Survon valmiit ainekset ja tarjoan alkupalana itse leipomani vaalean leivän kanssa, sekä keiton keskelle Gream Facea lusikallinen.

Jälkkäriksi laitoin luomurahkaa ja kermaa, johon sekoitin vaniliinisokeria ja itse tekemääni vadelmahilloa.

Nyt eväät mukaan veneeseen ja sitten satamaan vastaan.  Aikataulu on kiireinen, kun pitää vielä saada mustikoita, vadelmia ja puolukoita ja illalla takaisin.

Mutta valmiita ruokia on helppo syödä, kun veneessä on jääkaappi ja kaasuhella.

Ale

Cosmopharman Suomen konferenssi

HEI. NYT MIELENKIINTOINEN KONFERENSSI KAIKILLE MUODISTA, VÄREISTÄ, TYYLISTÄ, IHONHOIDOSTA JA MEIKKAAMISESTA KIINNOSTUNEILLE.
ILMOITTAUTUMISMAKSU 70 EUROA, J
OLLA MÄÄRÄLLÄ SAAT TILATA ITSELLESI NETTIKAUPASTA TUOTTEITA.
ILMOITTAUDU SIVUN LAIDASSA OLEVALLA, LÄHETÄ VIESTI LOMAKKEELLA.
SAAT OSALLISTUMALLA ARVAN JA YSTÄVISTÄSI AINA KAKSI ARPAA.
TILAISUUS ON HELSINGISSÄ, TIEDOSSA PALJON OHJELMAA JA OPASTUSTA. ILMOITTAUTUMISMAKSUN MAKSETTUASI SAAT KAHDET KAHVIT JA RUOKAILUN. TILAISUUS ON 31.8.2013.
LÄHDETÄÄN PORUKALLA TUTUSTUMAAN VÄRI JA TYYLIMAAILMAAN, PALJON HIENOJA TARJOUKSIA.
Muista ilmoittautua!