16.1.2015 pakasteita ja perunarieskaa


Tänään aamulla vielä maukasta ruismarjapuuro, kermaa, maitoa ja kahvia.
Lounaalla lasagne pakastimesta ja punajuurta.
Päivällisen tomattijauhelihakeittoa ja juuri paistettua perunarieskaa. Rieskaa ei tarvinnut ostaa aineita, koska kaapissa oli mökiltä jäänyt perunamuusipussi ja ohrajauhoja, joten käytin ne leipominen.
Illalla vois syödä sitä perunarieskaa teen kanssa.
Kun syö päivässä useamman kunnon aterian ei tule tarvetta namuihin tai muuhun ylimääräiseen. Ja hedelmiä on vielä, jos jotain kaipaa lisäksi.
Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

pörrötöppöset

Pienille varpaille huopatöppöset


Joulun välipäivinä neulotut ja huovutetut tepposet. Odottivat lopullista valmistumista. Lankainventarion yhteydessä jämiä pyöritellessä nuo karjalanpaistilihaa halusivat juuri näihin tossujen. Siinä ne nyt on valmiina.

15. päivä ja ruokabudjetista puolet jäljellä

15.1.2015

Aamupalana kahvia, eilistä ruismarjapuuroa, kermaa, maitoa

Päivällä lounaaksi keitettyjä perunoita,  itse säilöttyä kalaa purkista, avokaadoa ja on aika mielenkiintoista, miten hyvä makuyhdistelmä siitä syntyi.
Välipalana appelsiiniä

Päivälliseksi keitettyjä kananmunia, punajuurta, suolakurkkua, leipää ja juustoa sekä maitoa lasi ja jälkiruoaksi luonnon jogurttia ja mustikoita.

Illalla iltapalana teetä ja leipää.

Tähän mennessä käytetty rahaa 81,20 euroa.


Huopanasta Lovikoita

Näin kävi, kun yritin kaikki huokuvat langat käyttää. Puolitoista peukalona jäi uupumaan pikkulapsilla. Aloitin ne, koska ajattelin saavani loput käytetyksi niihin. Nyt on mielenkiintoinen ongelma.

14.1.2015 edetään halvalla ruualla

 14.1.2015 edetään halvalla ruualla

Tänään piristystä puuron päällä itse kesällä poimittuja mustikoita. Maitoa ja palaan eilen paistettua patonkia.

Lounaalla jälleen lihakeitto ja maitoa. Tuo lihakeitto onneksi paranee, mitä useammin lämmittää.

Päivällisherkku. Ruismarjapuuro hauduttamalla. 

En voi olla ylittämässä haudutuskattilaan. Nyt tuli makuelämys vuosilta 1959-1965. Kansakoulussa. Silloin jokaisen oppilaan täytyi tuoda kouluun, marjoja, perunoita, jauhoja. Perheiden mahdollisuuksien mukaan. Meillä se ei ollut ongelma. Marjoja poimittiin joka vuosi monta saavillista ja niitä säilöttynä talvella ulko aitassa, josta aina käytiin kaivamalla jäisiä marjoja. Niihin lisättiin vehnäjauhoja ja sokeria. Että vesi tulee vieläkin kielelle. Miksi ei enään nykyisin käytetä marjoja siten?
Koulussa oli herkkupäivä, kun keittäjä oli valmistanut ison kattilallisen, koko koulun oppilaille ruismarjapuuro. Tänään valmistamani puuro onnistui niin hyvin.
Makuelämys menneisyydestä ja kerran kanssa.

Ruismarjapuuro

2 litraa vettä
Ruisjauhoja
Annetaan muhia pitkään.
Lisätään makeudeksi siirappia.
Jos haudutuksessa tulee liian löysää, eli sen voi tehdä. Lisää jauhoja ja anna hautua lisää. Hyvin lusikoitavaa, silloin parasta.

Toinen kokeilu pataleipää

Vehnäjauhoja
Hiivaleipäjauhoja
Ruisjauhoja
Haaleaa vettä
Hiivaa

Tee löysä taikina ja anna muhia 22 tuntia.
Kaada jauhojen päälle, käännä pari kertaa ja voitele uuni pata. Laita taikina pataan ja anna levätä pari tuntia.
Laita pata kylmään uuniin. Lämpö 225 asteeseen anna paistia kansi päällä puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä vartti.


Tämän päivän ruoan hinta 0,89€ Ruisjauhoja kilo, josta vielä tulee joko leipää tai puuroa.
Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

13.1.2015 ruokailun keplottelua

Aamulla labrassa näytteisiin, ravinnotta. Tuttavan kahvilaan aamupalalle.
Kahvit.  1,70
Pala 🍕 pizzaa.   2.50


13.1.2015
Kotona aikaisemmin valmistettua lihakeittoa ja maitoa.

Välipalana omenaa.

Nyt aion kokeilla pataleipää ja taikinan teko edessä. Sen täytyy muhia 22 tuntia, että makuuntuu.

 Tälle illalle paistan pari patonkia,  lihakeitto kaveriksi.