Joutsenperhe ruokailemassa

Kisulit

Pannulappu tulee olla niin tiivis, että sillä on helppo ottaa kiinni kuumasta kattilasta.  Puuvillalanka on siihen ihanteellisin  ja kiinteillä silmukoilla tehtynä ei kuumuus koske sormiin helposti.

Kylmätilaa saarelle

Tänään vanha jääkaappi sai uuden tehtävän. Kaappi on loppuunkäytetty ja nyt sille etsittiin kivikkoisesta kalliosta paikka. Monttu oli kovan työn takana saada kaivetuksi, mutta onnistui. Saarella kun on aina pulaa kymmätilasta. Ystäväni vinkin perusteella testataan kaapin toimivuutta kylmätilana, maakellarina. Mittari on kaapissa ja tänään ulkona parikymmentä astetta. Kaappi oli muutamassa tunnissa laskenut kolme astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Toivottavasti suunta jatkuu.

Hieno löytö vuoden luontaistuote 2013


Olipa onnenpäivä.  Löysin omasta saaresta pakurikäävän koivusta. Nyt selvittämään miten siitä terveyskahvia tehdään

Lainattu teksti luontaistuotekauppiaiden liiton sivulta  He ovat valinnet vuoden 2013 luontaituotteeksi.

Pakurikääpä on voimakas adaptogeeni, mikä tarkoittaa sitä että se tasapainoittaa elimistömme toimintaa ilman sivuvaikutuksia. Suurienkaan määrien käytöllä ei ole havaittu epätasapainoittavia vaikutuksia. Pakurikäävän ORAC-luku >50,000 – jolla kuvataan antioksidanttista tehoa – on erittäin korkea (vrt. omena n.2600, punaviini n.3600, mustikka n. 4700).
Mitä pakurikääpä sisältää?
- yli 200 erilaista fytoravinnetta.
– superoksididismutaasia (SOD), voimakasta antioksidanttia, suuria määriä.
– aminohappoja, melaniinia, kivennäisaineita, hivenaineita, vitamiineja, fenoleja, steroleja, polysakkarideja(esim. beta-glukaania), betuliinia, betuliinihappoa, lupeolia.



Nyt on saatu antioksidantit talteen tulevaa talvea varten.