Jouluinen hedelmäkakku


 Jouluinen hedelmäkakku
Vehnäjauhoja
Kananmunia
Sokeria
Voita
Kirsikoita vihreitä ja punaisia
Mantelirouhetta
Rusinoita
Rommiaromia
Leivinjauhetta
Kermaa

Vehnäjauhoja 4,5 dl, leivinjauhetta 2 tl ja rusinat, kirsikat ja mantelirouhe sekoitetaan valmiiksi.
Voita 200 g, sokeria 3 dl vaahdotetaan hyvin.  Kananmunia 3 kpl lisätään hiljalleen vatkaten sekaan.  Lopuksi lisätään jauhoseos ja kermaa 2 dl vähitellen ja muista rommiaromin laittaminen kakkutaikinaan.
Paista 1,8 dl voidellussa ja leivitetyssä vuoassa 50-60 minuuttia 175 asteessa.

Kakun voit koristella tomusokeri, valkuainen, sitruunamehu, elintarvikeväriä sekoitettuna hyvin kiiltäväksi massaksi. Saat vuodenaikaan sopivan värinen koriste.  Jouluun punainen tai vihreä väri tekee kakusta herkulloisen jouluisen.

Ei kommentteja: