Taatelikakku


Sain tuttavalta hankkittua yleiskoneen tuohon vatkaamiseen, ja kyllä kakkuja on tullut.  Monet myyjäiset läpi käyty ja tuotu hyvää joulua moneen kotiin.  Kivaa vaikka työlästä hommaa.  Menee aina pari päivää tuusaamisessa. 

Taatelikakku

1 pkt taatelia
Vettä 1,5 dl
Sulatettua voita, margariinia 200 g
Vehnäjauhoja 3,5 dl (dl jauhoja painaa n 60g)
Kananmunia 2 kpl
Soodaa 1 tk
Leivinjauhetta 1,5 tl
Vaniljasokeria 2 tl
Vahvaa kahvia 3 dl
Kermaa 2 dl

Itse laitan kattilaan veden, taatelit ja kun taatelit ovat pehmenneet lisään voin, joka saa sulaa samaan aikaan.  Jähdytän seoksen ja sillävälin mittaan jauohot, soodan, leivinjauheen, vaniljasokerin ja sekoitan hyvin.  Kun nesteseos on jäähtynyt vispaa kuohkeaksi annoksen.  Vaatii leivinpaperia suojaksi, muuten roiskuu koko keittiöön vispauksen aikana.  Kun vaahto on kuohkean näköistä lisäilen kananmunia yksitellen hyvin vatkaten. Tämän jälkeen vahva kahvi, kerma, ja jauhoseos.  Olen vaihtanut vatkaimen isoon lusikkaan, jolla on hyvä varovasti sekoitella jauhot taikinaan.  Sitten paistumaan 170 asteeseen tunniksi.  Munakellon on hyvä olemassa, muistaa paremmin paistoajan ja kiertoilmauunissa joutuu vuokaa kääntelemään.  Paistaa takaosasta nopeammin kuin edestä.  Näin saa tasaisen paiston kakulle.  Jäähtyneen kakun pinnalle lisään tomusokeria.  Jos kakkua ei pidä kylmässä tomusokeria sulaa kakun pintaan.  Mutta aina voi tarjolle asettaessa laittaa, niin silloin se on kauneimmillaan.


Ei kommentteja: