Paino ongelma ja laihdutuskeinot - karppaus

Kyllä se tuo ikä tuo tulleessaan noita kiloja salakavalasti.  Vasta kun valokuvasta itseänsä katsoo, huomaa kasvaneensa.   Aloitin vuodenvaihteessa terveellisen ruoan syönnin ja liikunnan.  On tullut hiihdettyä, kotipihasta pääsee heti, että ei tarvi lähteä suksia autolla viemään ladun varteen.  Tuli kaikki vihannekset käydyksi parin kuukauden aikan lävitse. Pois kaikki rasva, mutta perunaa, laihaa lihaa.  Ei kuitenkaan margariineja, vaan voita soipivasti. Nuo makeat, eli pullat, leivonnaiset, eikä juuri karkitkaan ole kuuluneet naposteltaviin, joten niistä on helppo luopua.  Viiniä joskun viikonloppuisin.  No, kun kolme kiloa lähti sekin heiluriliikkeessä koko ajan.  Päätin aloittaa karppauksen.  Nyt on viikon kestänyt, olo oli aluksi aika hankalan tuntuinen.  Ensimmäisinä päivinä ei ollut mukava olo, mutta kun pääsi vauhtiin, nyt on energinen ja mukava.  Toinen viikko nyt menossa ja selvästi lähtenyt alaspäin kääntymään.  Tasaisempaa, ei tuota heiluriliikettä, kuten alkuvuodesta.

Itse asiassa aika tavallista ruokaa, kun tuota karppaussivua olen seurannut ja sieltä löytänyt ravintoainelaskurin, jolla voi tarkistaa, että ei hiilihydraatti määrä vuorokaudessa ylity.  Itselleni suurin vaikeus on liiallinen perunan syönti ja ruisleipä, jota en nyt ole tämän toista viikon aikana käyttänyt.  Leiväksi olen ottanut karppinäkkäriä, maistuu välipalanakin aika kivasti, voin kanssa tietty.   Ei ole nälkä ollut ja kahvinkin nautin kerman kera. 

Tässä myyntimessuilla ollessa eräältä tuttavalta ostin kotiviljasta käsin tehtyä kauraryyniä ja hiutaletta.  Siitä kun keittää maitoon (punaiseen) puuron niin ompa aamu alkanut huikeasti.  Tietenkin pienempi lautasellinen, koska siinä väitetään olevan hiilihydraattia, mutta kun muistaa tuon lautasen pitää sopivana niin näyttää sallivan sen, ei ylity 20 mg päivässä. Olen löytänyt kermaisen rahkan, se on mukava omien keräämien metsämarjojen kanssa, samoin kuin turkkilainen jogurttikin. Lihaa, ei haittaa vaikka siinä on rasvaa, perunaa puolikas päivässä.  Niin ja sitten sekoitan rahkaa tai jogurttiin pellavansiemen rouhetta, siinä on omega3, vitamiinit ja hivenaineet sopivassa määrin.

Tätä rataa ainon jatkaa kesää kohti katsotaan miten tässä urakassa käy.

Ei kommentteja: