Webasto korvaamaan asuntovaunun lämmityspannun


  Nyt valmistaudutaan lämmitysjärjestelmän vaihtoon.  Oikein on mukava aurinkoinen pitkäperjantai.  Tarkoitus on päästä eroon matkaajan pannusta huolineen.  Tämä malli on ollut todella rasittava kaikkine vikoineen.  Siihen on vaihdeltu osia, liekintunnistin, sulakkeita uusittu, käytetty huollossa ja aina vain tulos on sama.  Tänään pelaa kuin enkeli, taas toisinaan ei käynnisty, ei millään ja tätä rataa on sen kanssa kuljettu. Helppohan tuo oli ottaa pois kun ei oikein ollut kiinni enään missään. Tila on tyhjä, mutta tuota paisuntasäiliötä voi käyttää webastoon liittämällä niin se jätettiin palvelemaan uutta lämmitintä. Oli hyvä palvelu webaston myyjällä, mukana kaikki tarvittava ja sähköjohdot olivat todella hyvin merkattu, mikä mihinkin kuuluu.

Vähän tämä tietenkin jännittää, kun eihän aina voi tietää pelaako se vai ei.  Vegastosta lähtevät nestejärjestelmä yhdistetään vaunussa olevaan järjestelmään ja tutkitaan kuinka päin pitää veden kiertää.  Selvisi entisen pannun toimintaa tutkittaessa ja sitten vain letku liittimillä oikeisiin reikiin kiinni. Tietenkin tuo neste, joka pannua poistettaessa valui astiaan ja sehän piti sitten kahvisihdillä sihdata, että ei mene roskia. Sihdin puhdistus on tehtävä huolella, koska tuo neste ei ole vettä vaan myrkkyä.  Sähköjen asentamiseen tarvittiin naapurin sähkömiestä, että tulee varmasti oikein ja sehän kävi tosi helposti, kun oli vaunun sähkökaaviot tallella.  Nyt sitten tuo polttoainesäiliö ja siitä johto, tunnistin ja imutappi oli jäänyt ylimääräiseksi edellisenä kesänä veneeseen asennetusta puhallinlämmitys järjestelmästä, joten se sai nyt uuden käytön meidän vaunulta.  Hieno tuohon webaston janoo voidaan käyttä monenlaista polttoainetta.  Halvinta nyt ensin eli polttoainetta testataan.  Pakosarjan asentaminen hiukan tökki, kun itsetehtyy telineeseen kiinnitetty Webasto oli liian matalalla, mutta onneksi oltiin nerokkaita ja telineessä on mahdollisuus nostaa ja laskea ja siten tämäkin saatiin onnistumaan. Vielä haluttiin tähän termostaatti, että voi käyttää jatkuvasti ja sekin onnistuu tähän malliin näppärästi, eli vaatii mallin olla Thermo top C-malli.

Alkaa jännittävä vaihe, kun kaikki on valmista ja koekäynnistys.  Alkaa kuulua hurinaa.  Kestää tovin, että saa polttoainepumpun imun käyntiin.  Tuota polttoaineletkua laitettiin varalta reilusta, n 2 metriä, jos joskus haluaa laittaa kauemmas säiliön.  Pitikin käynnistää pari kertaa uudelleen, että alkoi olla laitteessa asti polttoaine.  Mutta niin vain lähti käyntiin ja pelaa todella mainiosti.  Ulkona oli todella kylmää, yöllä yli kaksikymmentä astetta, mutta vaunussa ihana tasainen lämpö.  Jännitti mennä aamulla katsomaan, kuinka paljon oli polttoainetta kulunut ja 15 tunnin käytön jälkeen 4,5 litraa.  Ei tunnu lainkaan pahalta määrältä.
 Tähän on mahdollista asentaa kännykkäohjaus, mutta akku tietenkin pitää olla oikea vapaa-ajan akku, että toimii laitteet kylmälläkin. Kännykällä voi käynnistää riittävän ajoissa, että on sitten lämmintä kun tulee vaunulle.  

Kyllä tämä ajatus webastolämmityksestä kiehtoo pienelle mökille puhallussysteemillä laittaa.  Toimii varmaan sielläkin hyvin. Siinä pääsee mökin kosteusongelmista, käyttelee silloin tällöin, mutta se on sitten toinen jutun aihe.
  

Ei kommentteja: