Pieniä vinkkejä sukan tekoon




Kun aloitat sukansuun ja aioit tehdä raitoja, ei raidoitetulla langalla.  Luo silmukoita (12 s /puikko) ensimmäiselle puikolle 10 silmää, kahdelle seuraavalle 12 s ja viimeiselle 14 s.  Sitten ennen ympyräksi yhdistämistä laita kaksi silmukkaa puikolta neljä puikolle 1. Nyt kaikilla puikoilla 12 silmää.  Sitten ala neulomaan normaalisti ensin oikeaa koko kierros ja seuraavalla kierroksella nurin, oikein. Kun tässä aloituskohdassa vaihdat raitalangan huomaat, että ne ovat samalla kierroksella.  Eikä kierrosta jäljessä tavallisen  aloituksen jälkeen.

Sukan tekemisessä minua aina ärsyttää, kantapään tekeminen.  Kuvassa kaksi näet, miten minä suoriudun siitä helpommalla.  Pujotan kaksi puikkoa päistään joustinneuleeseen ja puikot jäävät pystyyn.  Kantalapun silmukat laitan kaikki samalle puikolle, niin on todella helppo neuloa kantalappua. Lisäksi olen käytännössä huomannut, että kantalappu on parempi olla leveämpi, eli tässä mallissa poimin kolme silmukka molemminpuolisilta puikoilta. Ja teen reilun korkeuden. Jos on rintava jalka varsinkin silloin huomioin nämä asiat.
Kantyalapussa toteutin edellä kuvaamaani todella siistiä reunaa, molemmissa reunoissa. Huoma reunan oikeat silmukat eivät ole kierteellä
Kun alat ottaa silmukoita sileästä reunasta, ota taaimmainen lenkki jokaisesta silmukasta ja kierrä.  Eli neulo kuten kierrettyä neuletta.  Tulee kaunis eikä jää reikiä.


Ei kommentteja: