Sinappiset herkut |
Tomattiset kalaherkut |
Purkituslaite, oltava tarkkana, että kansi on varmasti kiinni, että ei pääse ilmaa purkkeihin. |
Tässäpä purkit valmiina ja tekovälineenä painekattila. |
Sinappimausteinen kalasäilyke
Haukea, ahventa fileenä ja paloiteltuina
Sinappia 1-2 dl
Oliiviöljyä 1 dl
Sipulia renkaina tai silppuna
Sitruunapippuria
Mustapippuria
Valkopippuria hiven
Hienoa merisuolaa
Seuraavia oman mieltymyksen mukaan
Curcumaa, aromisuolaa, paprikaa, sitruunaa, sitruunamelissaa, lipstikkaa
Voit aivan oman mieltymyksesi mukaan maustella lientä. Lisäksi kalojakin voit valita mitä kulloinkin tulee. Lahnakin käy ja kaikki säret ym ovat aivan hekkuja. Myös isot kalat sopii, kuuskiloisenkin ruodot sulaa hienoksi ja antaa täydennystä ravintopuoleen.
Aloita lisämään kaloja paloina ja saa olla aika kookkaita. hyvin liemeen sekoittamalla.
Tomattiset säilykekalat
Kalaa hileroituna ja paloiteltuna 1-2 kg
Tomattiketsuppia tai pyrettä 1-2 dl
Oliiviöljyä, rypsiöljyä 1 dl
Merisuolaa hienoa
Mustapippuria
Valkopippuria
Sitruunan mehua
Mausteet sekoitetaan hyvin ja lisätään kalanpalat ja sekoitetaan hyvin, niin että kaikki palat saavat marinaadin.
Tämän jälkeen purkitetaan. Noin 2/3 laitetaan purkkiin. Keitetään purkit painekeittimellä puolitoista tuntia. Sitten kattila jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä. Itse laitan kattilan järveen.. Jäähtyneet purkit säilytetään kuivassa viileässä paikassa. Säilyvät kyllä honeen lämmössäkin.
Haukea, ahventa fileenä ja paloiteltuina
Sinappia 1-2 dl
Oliiviöljyä 1 dl
Sipulia renkaina tai silppuna
Sitruunapippuria
Mustapippuria
Valkopippuria hiven
Hienoa merisuolaa
Seuraavia oman mieltymyksen mukaan
Curcumaa, aromisuolaa, paprikaa, sitruunaa, sitruunamelissaa, lipstikkaa
Voit aivan oman mieltymyksesi mukaan maustella lientä. Lisäksi kalojakin voit valita mitä kulloinkin tulee. Lahnakin käy ja kaikki säret ym ovat aivan hekkuja. Myös isot kalat sopii, kuuskiloisenkin ruodot sulaa hienoksi ja antaa täydennystä ravintopuoleen.
Aloita lisämään kaloja paloina ja saa olla aika kookkaita. hyvin liemeen sekoittamalla.
Tomattiset säilykekalat
Kalaa hileroituna ja paloiteltuna 1-2 kg
Tomattiketsuppia tai pyrettä 1-2 dl
Oliiviöljyä, rypsiöljyä 1 dl
Merisuolaa hienoa
Mustapippuria
Valkopippuria
Sitruunan mehua
Mausteet sekoitetaan hyvin ja lisätään kalanpalat ja sekoitetaan hyvin, niin että kaikki palat saavat marinaadin.
Tämän jälkeen purkitetaan. Noin 2/3 laitetaan purkkiin. Keitetään purkit painekeittimellä puolitoista tuntia. Sitten kattila jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä. Itse laitan kattilan järveen.. Jäähtyneet purkit säilytetään kuivassa viileässä paikassa. Säilyvät kyllä honeen lämmössäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti