Löysäpipo


Malli on 5-7 v koko, eli 46-48.


Lanka Novita Aalto. Pyöröpuikot kaksipuoli, kolme ja 3.5 mm 40 cm pituiset + 3.5 sukkapuikot.
19 c = 10 cm ja 28 krs =10 cm ohjeessa puikoilla 4. Itse neuloin 3.5, resorissa käyttäisin 2.5 puikkoja.

Luo 90 s. (aikuisen kokoon 110-120 s.) kavennusten vuoksi kymmenellä jaollinen. Neulo puikoilla kolme resoria 2 o 2 n pituudelta 7 cm (aikuisen koossa 12-14 cm).

Neulo kaksi oikeaa kerrosta, joista ensimmäisellä lisää jona viidennen ja kuudennen välisestä langasta kiertäen yksi silmä. Siksi näin, että ei jää reikää.

Aloita jatkettu helmineule. Eli kaksi kerrosta näin: 1 krs 1o, 1 n, jatka kerros loppuun,  2 krs 1 o, 1 n jatka kerros loppuun ja 3 krs 1 n, 1 o, neljäs krs samoin. Aloita krs 1 ja jatka näin kunnes on haluamasi korkuinen. Tässä koossa resorin alareunasta päälaelle 16 cm. (Aikuisen koossa n 30 cm.)

Aloita kavennukset. Merkkaa tasavälein kahdeksan kavennuskohtaa.
Kavennus tehdään nostamalla yksi silmä neulomatta kaksi seuraavaa oikein yhteen ja neulomatta nostettu silmä vedetään kavennetun silmän läpi. Kaventuu kaksi silmää kerralla. Neuleeseen ei tule virhettä. Eli jatkettu helmineule kutoutuu iikein kavennuksista huolimatta.
Tässä mallikoossa viisi välikerrosta kavennuskierrosten välissä. Aikuiaten koossa 7-9 krs.

Vaihda sukkapuikoille siinä vaiheessa, kun pyöröillä on hankala neuloa

Kun silmiä on jäljellä kavennukset+ välisilmiä kaksi. Neulo välikerrokset ja vedä lanka jäljellä olevien silmien läpi ja kiristä tiukaksi. Päättele ja tee tupsu.

Jos huomaat ohjeessa virheitä, lisää kommentti niin korjaillaan

Ei kommentteja: