Tässä veneen se osa, joka oli pahiten korjauksen tarpeessa. Meistä se näyttää todella hyvälle. Muistatte varmaan kuvan, joka oli huhti-toukokuun jutussani, kun tuo etuosa irvotti tosi pahasti. Mies väänteli raudan paikoilleen ja hitsaili sitä, laitoimme paremmat ruuvit ja kitattiin että ei pääse vuotamaan. Pohjustustyöt tuli silloin tehdyksy ja nyt oli heppo vetää pintamaali ja uudelta näyttää. Tänään vene vesille ja viimeinkin nauttimaan. Hikipisaroita on valunut kun on näin lämmintä ollut, mutta se ei ole haitannut. Hip hurraaaa
Nyt myös nettikauppa Yksilöllisiä, ihania juttuja ja ohjeita. Neulon mittatilaustyönä kaikin toivein juuri sinulle sopivan neuleen Ole yhteydessä yhteyden otto lomakkeella Ihanaa, että viihdyt seurassani. Lisää kommentteja, olis kiva saada palautetta.
Viidenkilon hauki ja rapea iltapala
Olipa ihan mahtava vetouistelun iltapäivä. Pitkästä aikaa päätettiin ottaa rennosti ja kalastaa. Laitoin ruohikkouistimen kun lähistöllä on matalikoita ja kalat tapaavat siinä tarttua uistimeen. Melko alkuvaiheessa tarttui napakasti ison tuntuinen kala. Heti liikkeistä huomasi, että aikamoinen haen vönkäle siellä toisessa päässä. Aloin kelata kalaa veneeseen. Hetken kuluttua kirposi ja irtosi kokonaan. Ei kauaa, kun taas nappasi. Nyt tuntuu pienemmän kalan tempuilta ja se tuli veneeseen saakka, puolikiloinen ahven. Aikamme vedeltyämme ämpärissä alkoi olla kalaa jo mukavasti, haukia ja ahvenia. Kun yhtäkkiä uistimeen tarttui tosi vönkäle. Tuntui, että vene lähti kalaa kohti, eli vedätti tosissaan, veden pintaa ilmestyi mustaselkäinen lähes metrin pituinen vöntti. Huh, en ollut tällaista ennen saanut siiman päähän. Nyt sitten ei ollut kokemusta,miten se narrataan kyytiin. Sain kuitenkin parin metrin päähän veneestä ja jäljestäpäin sain parempia neuvoja, eli että tällaista pitää osata väsyttää. Siima oli hiukan liian tiukalla, eikä se onnistunut väsyttäminen. Näyttäytyi korkealle hypäten ja lähti matkoihinsa. Ainakin viidenkilon kokoinen hauki. Nähty on, jatketaan uistelemista, vielä senkin asian opin ja saan kerralla kunnolla purkitettavaa.
Pitipä sitten rantauduttua fileratut ahvenet iltapalaksi paistaa. Kun tykkään niin kamalasti paistetuista muikuista, niin ajattelin kokeilla seuraavaa:
Ahvenfileitä
ruisjauhoja, kalamaustetta, suolaa
Voita reilusti
Pyöräytän fileet ruisjauhoissa, joihin mausteet olin sekoittanut. Ruskistus rapeaksi ja ovat kyllä kuin karamellia. Ihana iltapala.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos haluat jotakin todella hyvää.
Kesäistutuksia
Kesä kirvoittaa kaikenlaiseen viljelyyn. Ensin ajattelin laittaa kesäperunaa mökille. Kun sen olin istuttanut,piti laittaa talviperunaa kotiin. Sipulia on mukava kasvattaa, jos nyt sattuis onnistumaan saamieni ohjeiden mukaan. Punajuuria säilön joka vuosi ja nyt sitten halusin laittaa kasvamaan pitkästä aikaa omaan maahan, porkkanaa unohtamatta.
Kun mökille lähdön aika oli. Kävin ostamassa tomatin taimia, punaista, mustaa ja terttutomattia. Avomaan kurkkun, kesäkurpitsa, paprikan ja cilin taimet. Hyvin saunan seinusta lämmittää, joka päivä kastelen ja mitäs eilen aamulla olikaan tapahtunut. Lähes kaikki sipulit oli nosteltu paikoiltaan, paprikan alut revitty samoin cilin alku. Aloin laittamaan pelottimia mustasta muovista, jotka tuulessa helposti heilahtelevat. Tänään siellä ei ollut vieraillut ketään. Luulisin että lokit, tai orava. En tiedä kun eivät päiväsaikaan siinä tepastele. No jospa noista riekailesta olisi apua.
Saaressa sitten kasvatan erilaisia yrttejä, pavut alkavat olla jo melkoisen hyvässä kasvussa. Lehtisalaattia satan tänä kesänä jonkin verran jossain vaiheessa saada. Teen kovasti suunnitelmia ensi kevään istutuksia varten. On vähän jäänyt nämä kasvatushommat huonolle tolalle,kun on pitänyt ahertaa yhteiskunnan vuoksi vuosikymmenet, mutta jos nyt terveyttä riittää, minusta tulee kotipuutarhuri kaikkien tähän saakka opiskelleiden ammattien lisäksi.
Kesäistä puuvillaa
Virkkaaminen näin kesällä on aivan ihanaa hommaa. Siinä ei kädet hikoa kuin jos neuloisi paksuilla langoilla. Pari kesähattua ja neulejakku. Virkattu mallista ja mukaeltu malleja oman mielen mukaan. Jakku on kokoa 34-36. Hatut normaalikokoisia n 56-57. Ohjeen voin sähköpostilla laittaa jos olet kiinnostunut saman laisista jutuista.
Ihana lemmikki
Meidän ihana lemmikki on mielipuussaan. Kissa on ollut meidän mukana aivan pennusta asti. Tämä lomapaikka on sen toinen tärkeä reviiri. Täällä on puita, joihin uskaltaa nousta ja tulla alas. Luulee varmaan, että on orava tai muu puueläin. Hauskaa on. Todella silityttää ja marnuaa mukavasti kun on päässyt tänne.
Eweliinan hoppailut:Eri tavalla ahventa
Ihanaa kun on päässyt hyvävetisen mökin rantaan ja kalaa on heti tullut. Sen tietää mistä syötävä kala on kotoisin ja varmasti tuoretta. Tänään pääsen kokeilemaan viime kesänä keksimääni reseptiä ahvenen laitossa. Nimittäin saatiin reilusti yli puolikiloinen ahven.
Ahven on filerattu, suolaan merisuolalla ja annan vähän aikaa olla maustumassa. Suolan liuettua sivelen sormilla suolaa fileen pinnassa, että maustuu tasaisesti. sirottelen tällä kertaa valmista kalamaustetta. paista reilussa voissa kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Enkääntele fileitä kuin kerran. sitten kun ovat kunnolla paistuneet lorautan pannulle ketsuppia ja kunnollista kuohukermaa. Niin reilusti, että tulee kastiketta. Paistamista jatkan niin että jonkin verran menee kasaan. Kala on valmista, uusia perunoita, tilliä ja vähän salaattia. Nam...
Muuten eilen tuli heitetyksi talviturkki ja nyt vedestä ei voi olla pois, on niin ihana kesä. Veneen pintamaalauskin suoritettu ja huomenna valkoista toiseen kertaan. Listojen takaisin laittaminen vaatii hermoja, kun on niin paljon erilaisia pätkiä. Mutta onneksi ilimoja piisaa.
Mustikka on kukkinut hyvissä ajoin. On selvät marjan alut varsissa.
Maukas hauki
On ihana lauantai-ilta. Mökillä toinen ilta tänä kesänä. Leppeä tuuli puhaltelee, veneitä liikkuu järvellä. Aamulla herättyä aamukahvit terassilla kerman kanssa. Sitten illalla saatu kala, hauki n 1,5 kiloinen ja paistohommiin. Voita pannulle ja suolattu kylmässä ollut kala paistovalmiiksi. Tällä kertaa kokeiltiin fileerata lapin pojan tyyliin. Ei poistettu sisuksia lainkaan vaan selkärangan puolelta fileeraamaan. Siis suomutkin on fileessä. Hyvin helppoa oli. Ajattelin kokeilla, että panen suomupuolen pannulle ja maustan päällypuolen eli suomuttoman. Laitoin pippuria, mustaa ja valkoista ja aromisuolaa. Käännän kalan ja olin osannut arvata. Suomuöuoli oli paistunut sen verran, että se lähti helposti pois. Laitoin siihenkkn mausteita ja paistsn vielä tämänkin puolen. Kylläpä maistui maukkaalle.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)