Maukas hauki

On ihana lauantai-ilta. Mökillä toinen ilta tänä kesänä. Leppeä tuuli puhaltelee, veneitä liikkuu järvellä. Aamulla herättyä aamukahvit terassilla kerman kanssa. Sitten illalla saatu kala, hauki n 1,5 kiloinen ja paistohommiin. Voita pannulle ja suolattu kylmässä ollut kala paistovalmiiksi. Tällä kertaa kokeiltiin fileerata lapin pojan tyyliin. Ei poistettu sisuksia lainkaan vaan selkärangan puolelta fileeraamaan. Siis suomutkin on fileessä. Hyvin helppoa oli. Ajattelin kokeilla, että panen suomupuolen pannulle ja maustan päällypuolen eli suomuttoman. Laitoin pippuria, mustaa ja valkoista ja aromisuolaa. Käännän kalan ja olin osannut arvata. Suomuöuoli oli paistunut sen verran, että se lähti helposti pois. Laitoin siihenkkn mausteita ja paistsn vielä tämänkin puolen. Kylläpä maistui maukkaalle.

Ei kommentteja: