Purkkisäilykettä kalasta


Kyllä Ahti on ollut antelias.  Olemme saaneet purkitetuksi kalaa, jopa talven varallekin.  Purkituslaite hankittiin muutama vuosi sitten, ja on jäänyt kiireiden vuoksi varastoon, mutta eipä jää enään.

Haukea purkkiin, ketchuppia, suolaa, pippureita, sipulia, öljyä.  mausteet hyvin sekoittaen ja kalat kuutioituna.  Purkituslaite toimintaan eli oikein tarkoin suljettava, ilmatiiviiksi.  Painekeitin täyteen purkkeja ja vettä puolilleen.  Keittoaikaan löytyy monenlaisia ohjeita.  Kattilan toimittaja antaa arvolle f10 keittoajaksi 38 minuuttia, mutta jossakin ohjeessa oli 75-90 minuuttia ja varmuuden vuoksi keitimme tuon pisimmän ajan.  On muuten niin herkullista, että lihan käyttäminen tässä perheessä vähenee.  Luonnollisesti kasvaneita kaljoja hyvävetisessä järvessä, ei voi luomumpaa ja terveellisempää olla.

Alppiruusu jatkaa kukintaa koleasta säästä huolimatta.

Ei kommentteja: