Kesäistutuksia


Kesä kirvoittaa kaikenlaiseen viljelyyn.  Ensin ajattelin laittaa kesäperunaa mökille. Kun sen olin istuttanut,piti laittaa talviperunaa kotiin.  Sipulia on mukava kasvattaa, jos nyt sattuis onnistumaan saamieni ohjeiden mukaan.  Punajuuria säilön joka vuosi ja nyt sitten halusin laittaa kasvamaan pitkästä aikaa omaan maahan, porkkanaa unohtamatta.
Kun mökille lähdön aika oli.  Kävin ostamassa tomatin taimia, punaista, mustaa ja terttutomattia.  Avomaan kurkkun, kesäkurpitsa, paprikan ja cilin taimet.  Hyvin saunan seinusta lämmittää, joka päivä kastelen ja mitäs eilen aamulla olikaan tapahtunut.  Lähes kaikki sipulit oli nosteltu paikoiltaan, paprikan alut revitty  samoin cilin alku.  Aloin laittamaan pelottimia  mustasta muovista, jotka tuulessa helposti heilahtelevat. Tänään siellä ei ollut vieraillut ketään.  Luulisin että lokit, tai orava.  En tiedä kun eivät päiväsaikaan siinä tepastele.  No jospa noista riekailesta olisi apua.

Saaressa sitten kasvatan erilaisia yrttejä, pavut alkavat olla jo melkoisen hyvässä kasvussa.  Lehtisalaattia satan tänä kesänä jonkin verran jossain vaiheessa saada.  Teen kovasti suunnitelmia ensi kevään istutuksia varten.  On vähän jäänyt nämä kasvatushommat huonolle tolalle,kun on pitänyt ahertaa yhteiskunnan vuoksi vuosikymmenet, mutta jos nyt terveyttä riittää, minusta tulee kotipuutarhuri kaikkien tähän saakka opiskelleiden ammattien  lisäksi.

Ei kommentteja: