Kotikalja oiva kesäjuoma

Nämä meneillään olevat helteet toivat muiston kotikaljareseptistä ja päätin ottaa käyttöön.  Talkoohommat toista päivää meneillään.  Kalja on kaikkein parasta juomaa, kun se on juuri tehtyä ja jäähdytettyä.  Säilyy toki kylmässä pidempäänkin.

Tuoppi kaljamaltaita 3 dl
Ruisjauhoja 0,5 dl
Sokeria 2 dl

Kiehauta vesi ja kaada maltaiden, sokerin ja jauhojen päälle.  Anna jähtyä niin, että hiiva ei pala.  Ämpärillisen kaljaa kun  olen tehnyt 7 g kuivahiiva on riittänyt ja tullut sopivaa.  Seuraavana päivänä siivilöin maltaat ja jauhot varovati pois.  Pullotan ja riippuen tilanteesta, annan olla vähän aikaa huoneen lämmössä tai jos oikein käynyttä niin laitan heti pullot kylmään.  Jäähdyttyään nautittavaa.

Tämän ohjeen olen saanut ex-anopiltani.  Ensimmäisen lapsen synnyttyä hän neuvoi ruisjauhojen lisäämisen auttavan kestävään vaahtoon.  Se toimii ja imetysaikana maitoa riittää kun tätä juomaa käyttää.

Ei kommentteja: