Kohoneulemyssy sai kaverin

 Kohoneulemyssy sain tuubikaulurin kaverikseen.  Myssyssä on silmukoita 45.  Kohoneule tehdään siten, että neljä nurjaa ja kaksi oikeaa.  Kun neulot ympyränä niin silmukat automaattisesti siirtyy yhden eteenpäin ja kiertyy kauniisti kuten kuvasta näkyy.  Kaulurissa on 55 silmää ja sekin toimii samalla tavalla eli kiertyy yhden silmän eteenpäin.
Näitä kanoja olen tehnyt tilauksesta. Ilmeikkäitä.

Perusohje: 7-veljeksellä neulottu ja 3,5 mm pyöröpuikoilla 40cm. Näillä koko on juuri sopiva 6 kk:n ikäiselle.

Luo 72 silmukkaa ja neulo pyöröneuleena resoria 1o 1n. kaksi senttiä.
Senjälkeen neulo sileää neuletta 8,5 cm.
Aloita kavennukset tasavälein 7 kohdassa.  Kavenna kaksi oikein yhteen joka toisella kierroksella, kunnes 7 silmää.  Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.  Päättele langanpäät.

Silmät ja kulmat olen virekannut kiinteillä silmukoilla virkkaamalla.  Niihin ei kummempaa mallia kuin kuvassa. Silmät ovat n 3 cm halkaisijaltaan. Aloitin virkkaamalla 3 ketjusilmukkaa renkaaksi ja renkaaseen kiinteitä silmukoita 10. Lisäykset siten, että seur. krs. 1ks. ensimmäiseen kiinteään silmukkaan ja seuraavaan kaksi kiinteää silmukkaa.  Väliin jää aina yhtä enemmän yksi kiinteä ja sitten lisäykset tulevat spiraaliin samalle kohdalle. Kunnes halkaisija on n 3,5 cm. Mustuainen sopivaan kohtaan neulalla ja langalla erikseen.

Neniä tein vähän erilaisia, kolmioita virkkamalla kiinteitä silmukoita.

Navat päänpäälle neuloin kolme silmukkaa ja aloin tehdä pientä ympyrää lisäämällä kolme silmää kahden ensimmäisellä kierroksella ja sen jälkeen pari senttiä samoilla silmukoilla ja kolme kierrosta kavensin kaksi silmää kierroksella, että kiinnityspää tulee kapeampi.

Näitä ei myyntiin saa valmistaa, mutta oiva lahja lapsille ja lapsenlapsille.


Ei kommentteja: