Pakkasiin palmikkolapanen









Peukalon juuren tekemisestä on moni kysellyt. Että miten saa ettei jää reikiä.  Olen ottanut sarjana kuvia, joissa ilmenee että nostetaan molemmista päistä ensin silmukoiden viereisestä lenkistä, tulee oikea silmä vaikka on ohimenevä suora ketju silmukoita.  Toiseksi nostetaan ohimenevästä ketjusta välistä poikkipuolinen silmä, joka kierretään kierteelle ja tälle kaveriksi ennen puikolla olevia samoin kuin tuo ensimmäinen.  Samasta ketjusarjasta, joka menee peukalosilmukoiden ohitse.  Nämä kaksi neulotaan yhteen, ja seuraavalla kierroksella neulotaan yhteen kaksi, jotka tulivat nostettuina. Näin ei jää reikiä, eikä aloituslangalla tarvitse paikata. Toivottavasti kuvasarjasta on apua.

Lapasen olen neulonut Nallesta ja Rosesta yhdessä ja puikot ovat 3,5

Lapasen aloitus luo 44 silmää ja jaa tasaisesti neljälle puikolle.  Itse aloitin suun neulomaan neljällä oikealla kierroksella ja viidennen kierroksen neuloin kaksi oikein yhteen langankiero, jatka koko kierros.  Sitten neuloin neljä kerrosta ja viidennellä käänsin aloitusreunan nurjalle ja otin jokaisen silmukan aloitusreunasta takakautta samaan kierrokseen viidennen kierroksen silmukoita neuloessani.  Pykäreuna ja sen jälkeen 2o 2n resoria halutun mittaisesti.

Palmikko tehdään 12 silmukalla ja molemmin puolin on 2 nurjaa silmukkaa.
Neulo kolme kerrosta siten, että 2 n 12 oikeaa ja 2 n. Kämmenpuoli neulotaan oikeaa.
krs 4. Ota apupuikolle 2 silmää ja vie takakautta seuraavat silmukat ja neulo oikein, neulo apupuikolta silmukat oikein. Tulevat edellisten päältä. 4 s. oikein. 2 s apupuikolle ja vie työn taakse, seuraavat 2 s oikein ja takana olevat apupuikolta oikein.2 n.
kolme seuraavaa kierrosta 2n 12 o 2 n
krs 8. samoin kuin kierros neljä.  Jatka kuviota kunnes kämmenepuolella on peukalolangan aika. Eli mittaa omaan käteen, koska neulos peukalojuuren kohdalla.
Sen jälkeen jatka kuviota ja etuosaa neulomalla kunnes neule on pikkulillin kohdalla.  Aloita kavennukset 1 ja 3 puikon ensimmäiset kakasi silmää yhteen ja 3 ja 4 viimeiset silmukat kaksi yhteen kunnes silmukoita on jäljellä neljä.  Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päätä langat ja neulo vastakkaisen vasemman käden lapanen.


En ole tehnyt peukalon levennystä vaan jättänyt langan peukalon kohdalle 7 silmää joista sitten neulon pukalon kun kämmen on valmis. Peukalon neulomisessa kannattaa katsoa ylläolevia kuvia, että peukalon juuren saa nätiksi, eikä jää reikiä aloituksen kohdalle. Jatka neulomista 15 silmukalla jotka on jaettu kolmelle puikolle,  kunnes peukalo on sopivan pituinen. Tässä vaiheessa tarkistan, että kaksi puikkoa on niin, että kavennukset tulevat oikealle kohdalle peukalon sivuille. Etummaiselle puikolle 8 silmää ja takimmaiselle 7 silmää. kavennukset teen puikkojen molemmissa reunoissa eli puikon alussa ja lopussa.  Neljä silmukkaa jäljellä niin silloin lanka poikki ja vedän silmukoiden läpi. Päättele lanka.




Ei kommentteja: