Palmikkoa virkkaamalla



Useamman kerran lankaa oli todella paljon kun täytyi purkaa ja purkaa.
Aloitus onnistui hyvin ja sehän on tehty viiden ketjusilmukan kaareen ensin 16 pylvästä.  Seuraavalla kierroksella tehdään kohopylväs jokaiseen pylvääseen ja aina kohopylvään väliin tavallinen pylväs.

Kolmas kierros neulotaan samoin kuin toinen. Eli ei lisäyksiä.  Neljännellä kierroksella aloitetaan kohopylväiden päälle palmikon tekeminen.  Palmikoiden väliin tulee tuollaisia vajaita pylväitä.  Eli ota etukautta lanka koukulle ja sitten taaimmaisesta silmukasta toinen lenkki.  Tämän jälkeen vedä lanka kahden silmukan läpi ja sitten vielä kahden läpi.  Näitä tulee kaksi jokaisen palmikon väliin.

Palmikkoa tehdessä koukkaat alimmaisena olevasta kahdesta pylväästä ensimmäisen samoin kuin neulot kohopylvään. Näitä tulee kaksi, nämä jäävät palmikon päällimmäisiksi.










Nyt täytyy ottaa takakautta edellisen kierroksen päällimmäisenä olevien palmikkosilmukoiden ylälaidasta silmukka ja takana tehdään pylväs, samoin palmikon kahden silmukan väliin tulee toinen pylväs.

Pyhäinpäivän aherruksen tuloksena valkoinen virkattu palmikkomyssy.  Oli todella vaikea näin vasenkätiselle vääntää noita palmikoita siihen saakka kunnes hoksasin oman tekniikan.  Myssy on kauni, vaatii varmaan talvikäytössä vuorin.
Huomasin, kun myssy valmistui, että olis voinut olla pehmeämpää lankaa.  Isompi koukku.  Mutta tässä on kyllä hyvät puolet.  Pysyy hyvin päässä ja on napakka.

Ei kommentteja: