Kallis ruoka

Olen usein miettinyt ruoan kalleutta. Hintaan vaikuttaa omat tulot. Mitä enemmän sinulla on tuloja. Sitä on paremmin vara ostaa kallista, hienoa, monimutkaista, ohjelmien houkuttelemaa ruokaa. Tai sitten mahdollisimman valmista ruokaa. Halpoja ruoka-aineita on kesän aikana todella paljon. Voit yrttejä viljellä vaikka parvekkeella, kasvihuoneessa, mielikuvituksen mukaan. Luonnosta voit keräillä erilaisia kasvin lehtiö ja tehdä oikeata vihreätä teetä. Itse olen kuivannut mustaherykan, vadelman ja koivun lehtiä. On muuten tullut todella herkullinen yhdistelmä. Lehtien kuivaaminen on helppoa, tarvii vain olla tarkkana, että ei ole liian paksulti, että eivät pääse homehtumaan.  Aurinko kuivattaa hyvin. Ei tarvi ostaa vihreitä tee pusseja, kalliita. Lisäksi keräilin voikukan nuppuja ja kukkia ja valmistin niitä keittämällä mehua, se alentaa verenpainetta. Mustaherukan lehdistä kompostimehua, siinä eruttäin runsaasti C-vitamiinia. Lisäksi sillä on munuaisia puhdistava vaikutus. Tämähän on alkua, marjoja metsät pullollaan siitä saa hillot, mehut ym. Jos on hyvät säilytystilat, viljelet kesällä perunat, porkkanat, lantut , nauriit, kaalit. Itseni herkkuja on säilötyt punajuuret, kurkut, kurkkusalaatti, kurpitapikkels jne. Jos ei ole säilyvää kellaritilaa, pakastimia on lähes kaikilla. Ja mitä aarteita järvi antaa, mahtavaa sisävesi kalaa.  Onko me unohdettuunohdettu luomu kasvanut kala, ei itämeren saasteita. Herkkuja talveksi.  Valmistat laatikoita ja syksyisin usein saa ostaa lihaa halvemmalla ,sekin säilyy pakkasessa. Ja mitä kaikkia herkkuja siitä voitkaan valmistaa. Hyviä tilalla kasvatettua viljaa on saatavana sämpylöihin, leipiin, patonkiin, pulliin kakkuihin. Aina kun jää joitakin välikäsiä pois, ruoka on edullisempaa ja perheelle yhteistä tekemistä.Lisäksi koko kesän jatkuva sienikausi Mitäpä sitä talvenaikana, kuin jotakin tuoretta ja maitoa ja voita. Näin voi säästää ja ostaa pienellä rahalla talvikauden särvintä.

Ei kommentteja: