Helppo kurkkusalaatti



No nyt on se aika.  Omassa kasvatushuoneessa kasvaneita avomaan kurkkuja purkkiin.  Ihanaa, kun saa aivan omaa.  Sipuli piti ostaa, se ei vain ole minulla onnnistunut.

Hyvin toimi Arlan jäätelörasia saarielämässä silppukuppina.  Tuollainen muoviraastin on täällä ja sillä sai ihan hyvää hienonnettua kurkkua.  Tilliä oli vielä sen  verran, että sekin on omakasvattama.

Ohje on todella helppo.

3 dl sokeria
2 dl väkiviinietikkaa
2 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

Liemi kiehautetaan mausteineen.  Silputut sekoitetut kurkku ja sipuli sekä tillisilppu ladotaan kuumennettuihin säilykepurkkeihin ja kansi tiiviisti kiinni.  Nyt vain käännellään purkkeja ja herkku on valmista perunan lisuketta.  Itse valmistettuihin hampurilaisiin ja kaikkeen mitä vain keksii.  Voileivän päälläkin maistuu mainiolta. Kiitos ystävän, joka on kerännyt minulle purkkeja. Nyt käytän tällaiseen säilöntään.

Seuraavaksi keltaista kurpsitsaa, sitä on jo mukavasti kasvanut.  Huomasin siitäkin, että mitä aikaisemmin käyttää eli n 15 cm pituisia pötkyjä, sen maukkaampia.  Eli lähden tästä kurpitsan kimppuun ja samalla on tarkoitus kerätä villivadelmia.  Näytti olevan todella isoja ja maukkaitakin olivat.  Eli hilloa.

Ei kommentteja: