Pihvit toisella tavalla

Aloin miettimään, että miten saisin herkullisia pihvejä tehdyksi, kun pelkästään paistamalla en aina onnistu saamaan oikeaa maukasta pihviä aikaiseksi.  Näin valmistin todella maukkaat pihvit, herkkutatti kastikkeen ja itse kasvattamieni tomaattien, sekä mustaa, että terttutomattia. NAM..

Tarjousessa olevaa porsaan ulkofilettä.  Oli isonlainen pala, mutta onneksi on pieni pastinosa kaasujääkaapissa, niin voimme syödä myöhemmin loput.

Siivutin fileen noin 1-1,5 cm paksuisiksi pihveiksi.  Nuijin ne omalla nyrkilläni mureiksi.
Suolasin hiukan ja laitoin pannulle paistumaan.  Lihaa pastettaessa ei saa pihviä kääntää, kuin kerran.


Paistoin kauniin ruskeiksi molemmilta puolin, ja laitoin paistetut pihvit kattilaan odottamaan. Paistamisen lomassa tein keittoliemen.
Liemeen yksi lihaliemikuutio
Suuri sipuli
Omaa kasvattamaani ciliä
Maustepippuria, kokonaisena
Valkopippuria, kokonaisena
Laakerinlehteä 3 kpl
Maissikastiketta
Vettä, niin, että pihvit peittyvät

Liemineen pihvit kiehumaan ja noin puolituntia.  Tulee niin ihana tuoksukin, että ei voi epäonnistua.

Sitten pihalta löytyi tuo ihana herkkutatti.  Näytti täydelliseltä, mutta kun siivosin, oli sinne jalkaan tullut vieran. Mutta onneksi oli vasta eksynyt, joten siitä ei paljoa mennyt hukkaan.  Siivosin, siivusin ja laitoin odottamaan paistamista.  Sipulia silppurin heti kokonaisen aika ison.  Koska itse pidän sipulista.

Paistoin ruokalusikallisen vehnäjauhoja, sipulit ja sienet.  Kun jauhoissa oli sopivasti väriä lisäsin pihvien keitinliemen kastikkeeseen ja Gream Facea ruokalusikallisen ja keittelin hetken aikaan.

Perunat olivat jo kiehumassa ollet ja niistä vesi pois, että kuivahtavat ja maku tulee maukkaaksi.  Sitten vain herkullinen ateria lautasella ja jopa oli kokeilemisen arvoinen pihvin valmistaminen toisella tavalla.







Ei kommentteja: