Hattu ja myssy

Lisää päänlämmittäjiä.

Ohje hatun tekemiseen

7-veljestä lankana ja 3,5 virkkuukoukku.

1 krs Virkkaa kuusi ketjusilmukkaa ja sulje piilosilmukalla renkaaksi.
2 krs  Virkkaa yksi ketjusilmukka ja tee renkaaseen 11 kiinteää silmukkaa. Sulje kierros piilosilmukalla.
3 krs. Virkkaa yksi ketjusilmukka ja tee jokaiseen kiinteään silmukkaan kaksi kiinteä silmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla.
4 krs Virkkaa yksi ketjusilmukka.  Tee ensimmäiseen pylvääseen kiinteäsilmkka seuraavaan kaksi kiinteä silmukkaa.  Toista kierros loppuun ja päätä piilosilmukalla.
4 krs Aloita ketjusilmukalla ja tee kahteen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan yksi kiinteäsilmukka kumpaankin. Kolmanteen kaksi kiiniteää silmukkaa, päätä piilosilmukalla kierros.
Jatka krs 5-13 samalla tavalla, eli lisää aina yksi yksinäinen kiinteäsilmukka ja sitten kaksi kiinteää silmukkaan samaan kiinteään silmukkaan. (eli lisäyskset tulevat spiraalina aina samalla kohdalle ja väliin tulee joka kierroksella yksi yksinäinen kiinteäsilmukka enemmän kuin edellisellä kierroksella.)
Tämän jälkeen 14-15 krs jatka kiinteitä silmukoita yksi jokaiseen kiinteään silmukkaan.
16 krs. Ota musta lanka ja virkkaa piilosilmukka tyylillä edellisen kierroksen kiinteiden silmukoiden etureunasta kierros loppuun. Ota valkoinen lanka ja virkkaa kiinteitä silmukoita saman kierroksen (kuin mustat otit) takareunasta ja virkkaa kiinteitä silmukoita jokaiseen kiinteään silmukkaan.
Virkkaa 17-20 kierrokset vuoronperään mustalla ja valkoisella kiinteitä silmukoita ja muista päättää piilosilmukalla kierros.
21 krs samoin kuin tuolla ylhäällä mustalla piilosilmukoita kierroksen 20 kiinteiden silmukoiden etureunaan.
22-25 krs tai niin pitkälti kuin omaan päähän sovitettaessa tuntuu riittävän syvältä kiinteitä silmukoita jokaiseen kiinteään silmukkaan ja piilosilmukkapäätös.
Lieri joka neljänteen kiinteään silmukkaan tehdään kaksi kiinteää silmukkaa, eli lisäyksiä.
Lieriä voidaan lisätä mieltymyksen mukaan.  Itse tein tähän malliin pari kerrosta leventämättä tuon levennyskierroksen jälkeen ja sitten vielä lisäsin tasaisin välein kahdella kierroksella. Liero oh makuasia.

Kukan tekeminen
1 krs Virkkaa kuusi ketjusilmukkaa ja sulje renkaaksi.
2 krs 2 ketjusilmukkaa ja 12 pylvästä renkaaseen.
3 krs 6 ketjusilmukkaa, puolipylväs koukusta lukien kolmanteen silmukkaan, 2 pylvästä seuraavaan ketjusilmukkaan, 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan ja puolipylväs seuraavaan silmukkaan. Piilosilmukka seuraavaan pylvääseen.
Toista kierros 3 kaikkiin kahteentoista pylvääseen.
(tulee sakarainen kukka, jonka lehden kääntyvät kivasti rullalle.)

Ei kommentteja: