Siiliä lapaseen

Siililapasia vauvasta ylöspäin.  Myyjäisissä ollessani ihmiset hakivat pitkävartisia lapasia vauvoille ja lapsille. Tein mummon mussukalla siniset siilit ja niissä varsi 7 kk:n ikäiselle oli lähes kyynärtaipeeseen.  Lapasethan eivät tahdo pysyä kädessä kun ne liikkuu koko ajan.  Tämän kun laittaa haalarin alle se kyllä pysyy paikoillaan.  Tuon siilin tein tuohon lapasen päälle, koska en pitänyt mallista, johon tulee sauma toiseen reunaa, eli olis neulottu tasona.  Minä tein normaalit lapaset ensin ja vasemman puolimmaisesta kuvasta näkyy, että poimin silmukat valmiista lapasesta ja neuloin päälle turkin.  Joka toisella kerralla sivusta kiinnitin lapasen neuleesen ja lopuksi päättelypäällä yläpään kiinni lapasen yläosan. kavennukset joka toisella kierroksella, että tuli riittävästi nokkaa, koska siilillä on pitkä kuono.


 Silmukoita alareunassa 36 ja jaoin ne neljälle puikolle.  Joustinta kahdeksan kerrosta ja aina oikeaa kuusi kierrosta.   Peukalo jää pois vauvan lapasesta ja 4-5cm kämmentä ja eri värisellä langalla kavennukset. Eli joka toisella kerroksella 1. ja 3 alussa ja 2. ja 4. lopussa kaksi yhteen.

Tytön lapaset sama silmukka määrä, mutta peukalo 2-3 cm päähän. Kämmentä 5-7 cm lyhempi silloin on 1-2 luokkalaiselle sopiva ja isompi 3-4 luokkalaiselle. Muutoin samoin kuin vauvan lapanen

Ei kommentteja: