Saihan myssy kaverit


Tässä lonkkaa sairastellessa tuli muutama myssy.  Myynnissä http://eveliinankirppis.blogspot.com

Ohje myssyyn.  Lanka on sen vahvuista, että tämän ohje toimii kun neuloo 5 nron puikoilla.  Langan valinta riippuu siitä onko esim. villalle allerginen. Villa saattaa joitakin kutittaa varsinkin kun hikoilee.
Luo 65 silmukkaa pyöröpuikoille tai sukkapuikoille. Neulo n 10 cm puolipatenttia. Kavenna 6 kohdassa joka toinen kierros kaksi oikein yhteen. Toisaalta voi lopettaa patenttineuleen ja tehdä oikeaa ja sitten kavennukset.  Makuasia. Loput 10 silmää lopetetaan kerralla. Tämän jälkeen nosta aloitusreunasta silmukat pyöröpuikoille ja lisää sivulla 15 silmää tuota soljen kiinnitystä varten. Neulo tasona aina oikeaa 7 cm .  Jatka sisäosaa oikeaa neuloen siten, että oikea tulee otsaa vasten, tarkista, kun alat neuloa oikeaa, että reuna kääntyy vastakkain päälliosan kanssa. Neulo oikeaa 7 cm.  Päättele silmukat löysästi.
Lopuksi ompele reunus kiinni yläosan reunaa, eli alaosa tulee kaksinkertainen. Samoin soljen alle tuleva osa ja sen pää löysin pistoin kiinni päistä.  Puijota solki ja kiinitä takaosasta tulevan osan päälle eli yhdistä osat soljen kohdalta.


Sain vahvistusta luonnon lääkkeisiin jälleen.  Messureissun jälkeen lonkka oli niin tuskainen, että nukkuminenkin oli todella hankalaa.  Kylmägeeliä moneen kertaan yössä koko jalkaan ja aina heräsi kolotukseen.  Menin luontaistuotekauppaan ja keskustelin myyjän kanssa, koska vaivani ilmeiseti on alkanut siitä, kun polvessa on kulumaa.  Sitäkin on kesän aikana kolottanut ja tietenkin sitä varoessa lonkan nivel on rasittunut.  Messuilla pari päivää kantakengät jalassa seisoskella niin tulipa todella kipeäksi.  No, kun keskustelin myyjän kanssa, tulin itsekin siihen tulokseen, jonka myyjäkin kertoi.  Kuluma lääketieteessä on tulehdus nivelessä.  Tulehdus ei lähde kipulääkkeillä ja toisekseen olen lukenut, että verenpainelääkettä syövän ei tulisi käyttää tulehdukseen tarkoitettuja kipulääkkeitä.  No en niitä kyllä hevin syö, mutta oikein kova kipu joskus on pakottanut.  Nyt kuitenkin syön D-vitamiinia eli omega 3, mangnesiumia, sinkkiä ja B-vitamiinia.  Myyjä kertoi, että tulehdusta alentavaa on Nokko-kalkki-vihersimpukka, jotka juuri vaikuttavat nivelissä olevaan tulehdukseen.  Ostin vahvimman mitä oli, koska lonkka todella vaivasi kovasti ja haittasi liikuntaa, ei lenkkeily sujunut.  Nyt kun olen reilun viikon syönyt, tunnustan, että isompina annoksina kuin ohjeessa.  Tänään lenkki maistui eikä jalan takia ole tarvinnut muutamaan yöhön enään valvoa.  Joten vaikka lääketieteellistä tutkimusta ei näistä ole.  Tämä kyllä riittää minulle todistamaan valmisteen hyödyn.

Sitä hoidellessa valmistui edellä kuvassa olevat käsityöt. Hyöty siitä lankahamsterin lankakasalle. Ostin nimittäin messuilla käydessä eräältä netissä myyvältä henkilöltä yli kolme kiloa lankoja. Sain tosin edullisesti, oli ilmeisesti neuloja joka innostuu lankaosastolla soppailusta ja jotakin oli aloittanut ja purkanut.  Kyllä täytyy tunnustaa, että joskun käy itsellekin niin, mutta useimmiten onnistuu sinnittelemään loppuun saakka ja saa valmista aikaan.

Nyt alan selailemaan nettiä, jokin uusi malli myssyyn tulisi löytää.

Ei kommentteja: