Pätkäpaastoon tutustuminen

Mielenkiintoinen pätkäpaasto.


Itse ajattelen, että elämänmuutokseeni sisällytän tätä pätkäpaastoa.  Olen mukaillut karppausta, mutta jos tämän ohjeen mukaan pitäisin nuo pari paastopäivää viikossa.  Katson mitä siitä seuraa.  Tällähetkellä jo näyttää, että paino on alkanut lähtevän oikeaan suuntaan.  Tämä vaatii sinniä.  Nyt haluaisin löytää  hyvän kaalisalaatin ohjeen ja sitä lähden netistä etsiskelemään.

Alla linkki tähän pätkäpaaston sivustoon, josta lainasin tuon 5:2 jutun ja siinä hyvä vinkki paastopäivälle.

Tällaisen kaalisalaatin, joka vaikuttaa herkulliselta löysin.  Tätä täytyy kokeilla.  Nyt juuri ei vain kaikkia aineita ole, vaikka kaalta, porkkanaa, paprikaa ja sipulia on.  Täytyy tehdä toisena päivänä.

Marinoitu kaalisalaatti

Pippuri on hulluna erilaisiin marinoituihin ruokiin, joten tämä Valion ohjeistama kaalisalaatti on taas yksi niistä, joka vei Pippurin kielen mennessään.

1 valkokaali (noin 1 kg)
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 (punainen) paprika

Marinadi
1 dl sokeria
1 dl omenaviinietikkaa
2/3 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita keskenään ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali, hienonnettu sipuli, raastettu porkkana ja kuutioitu paprika. Keitä marinadin aineksia pari minuuttia ja kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta sekoitellen välillä. Lisää annoksen päälle halutessasi esimerkiksi raejuustoa sekä persiljaa ennen tarjoilua. Tämä salaatti pysyy hyvänä marinadin ansiosta jääkaapissa noin viikon.


5:2 – Näin se tapahtuu

Dieettiä toteutetaan siten, että viitenä päivänä viikossa syödään vapaasti mitä tahansa ja kahtena päivänä energiansaanti rajoitetaan 500 kilokaloriin naisilla ja 600 kilokaloriin miehillä eli jokseenkin 25 prosenttiin suositellusta päivittäisestä energiamäärästä.
Kalorittomia nesteitä, kuten vettä ja vihreää teetä, voi nauttia päivän aikana ilman rajoituksia.
Tavallisesti pätkäpaastopäivänä nautitaan 2 ateriaa (aamiainen ja päivällinen), joiden energiamäärä on yhteensä noin 500 tai 600 kcal paastoajan sukupuolesta riippuen. Paastorytmin voi rakentaa myös siten, että aterioiden välissä nautitaan muutama vihannes- tai hedelmävälipala, kuitenkin siten, että kaloriraja ei ylity. Vaihtoehtoisesti voit nauttia kaikki vuorokauden kalorit yhdellä aterialla.
Paastopäivät eivät ole peräkkäisiä, vaan paastota voi vaikkapa maanantaina ja torstaina. Paastopäiviä voi tarvittaessa siirtää ja vaihdella.

3 × paastopäivä naiselle

Päivä 1
Aamiainen: 2 dl kaurapuuroa, 1 dl mustikoita, 1,5 dl rasvatonta maitoa (yht. 170 kcal)
Päivällinen: 3,5 dl kirkas-liemistä broileri-pasta-papu-vihanneskeittoa, 1 banaani
Päivä 2
Aamiainen: 2 munan munakas, jossa 1 dl paprikakuutioita, puolikas sipuli, mustapippuria ja yrttisuolaa
Päivällinen: lautasellinen tonnikala-kasvissalaattia (300 g), 1,5 dl rasvatonta piimää
Päivä 3
Aamiainen: 1 dl mansikoita, 1,5 dl maustamatonta jogurttia, 20 g saksanpähkinöitä
Päivällinen: 250 g tofuvokkia (porkkana, sipuli, herkkusieni, herne, paprika, 50 g tofua), paistamiseen 1 tl öljyä


Ei kommentteja: