Välillä vähän elämäntyylin muuttamisesta, Karppaus vai Zone

Pikkuhiljaa olen aloittanut ruokailun muutosta.  Tavoitteena painon pudotus, mutta jos paino ei putoa, ainakin terveellisempää elämään, kuvittelen.

Olen vimekesän ajan kärsinyt nivelten vihlomisesta, polvien turpoamisesta, nestettä.  Sitten syksyllä alkoi toinen lonkka vaivaamaan, niin, että oli todella hankala käydä lenkillä, jopa postilaatikolla käynti tuotti kovasti tuskaa.  Mietin moneen kertaan, menenkö lääkäriin vai yritänkö jotain muuta.  En oikein tahdo uskoa noihin lääkäreihinkään kaikessa, on valelääkäreitä ym ja mistä tiedät kun lääkäri vaihtuu joka käyntikerralla.

On vaihtoehto, istunko kiikkutuolissa ja mietin, että tähänkö tämä elämä sitten hyytyy.  Toinen, että yritän selvittää itse  mitä noille vaivoille vois.  En halua lääkäristä särkylääkkeitä ja sillä pilata vatsaani. Sitten vain surffailemaan nettiin, siltä varmaan jotakin löytyy.  Kun se vaiva sitten tuntui pahenevan.  Löysin faceryhmästä apua eli Paranna itsesi luonnollisesti.  Siellä keskustellaan monenlaisista vaivoista ja itsekin voi tarvittaessa laittaa kysymyksen, johon tulee kivasti asiallisia vastauskia.  Joten nivelten sairaudet ja niistä parantumisia.  Eräs nainen oli saanut avun nilkassa vaivanneeseen kuluman aiheuttamaan kipuun, johon ei lääkäreiltä ollut saanut muuta kuin särkylääkkeitä.  Turkimuksissa oli todettu kuluman oireet.  Rouva oli alkanut käyttämään Nokkos-kalkkia ja sitä syönyt parin kuukauden ajan ja huomannut itse kipujen hellittäneen. Oli mennyt lääkäriin ja nilkka oli kuvattu ja ihme, lääkäri oli ollut ihmeissään kun kuluma oli poistunut.  Tähän uskoa aloin itse syömään nokkos-kalkki-inkivääri tavletteja. Alkuun otin enemmän kuin ohjeessa sanottiin ja muutaman päivän päästä alkoi tuntua nivelkipujen vähentyneen.  Tällä hetkellä olo on todella hyvä ja tästä syystä voin ajatella muutosta elämän tyyliin.  Taas voin käydä lenkillä, vähän lonkan lihakset ovat heikon tuntuisia, kun liikunta ei vielä ole jatkunut pitkään, eikä ole ollut säännöllistä.  Mutta voimaantuneen lonkan kanssa pääsee nyt säännöllisemmin liikkumaan ja siksi tuo ruokavalion muutos on ajankohtainen.

http://www.suomizone.fi/data/tekstit/zone.html

Yllä linkki Zone ruokailuun. Eli pääasiassa 40% hiilihydraattia, 30% rasvaa ja 30% proteiinia.
Tuolla olen joskus pudottanut painoa kymmen kiloa.  Mutta pitäis ennättää aina suunnitella tarkemmin aterioita. Ennen kauppaan ostoksille menoa.

Ei kevyen ruoan syöminen tai laittaminen monimutkaista ole.  Täytyy varata normaalin ruokailuun verrattuna vähän monipuolisempaa syömistä.  Pääasiassa karppaan, jota tässä aikaisemmin olen myös tehnyt, mutta tahti hidastui, ja kun se peruna on muka niin hyvää.

Viikon verran jatkunut muutos on saanut tuntumaan olon täyteläiseltä, ei nälkää ja virkeämpi olo.  Aamulla juon lasin vettä ja otan vitamiinit.  Kahvi täytyy aamulla juoda.  Omena saa ruokaprosessin hyvin käyntiin.  Aamupuuron sijaan olen laitan kananmunaa, vihanneksia, kermaa, mausteita ja siitä munakas.  Se on tuhti aamupala.  Aamuaterialle sitten raejuustoa, broileria, tomattia, paprikaa, kiinankaalta.  Päivällä välipalaksi tehosekoittajalla rahkaa, kermaa, marjoja, tuoremehua.  Sen verran iso annos, että menee ilalla toinen lasillinen.  Päiväruoaksi vihanneksia, kesällä säilöttyä kalaa purkista ja vielä maistuu tuo raejuusto kaverina.  Leipänä olen käyttänyt karppinäkkiä.  Menee ihan hyvin.  Illalla vielä marjasmootieta. Päivän aikana 3-5 kupillista vihreää teetä ja kirkasta vettä.

Jostakin luin, että karppauksessa ei pidä yhtäaikaa syödä vihanneksia ja marjoja tai hedelmiä.  Joten olen sitä toteuttanut katsotaan miten se toimii.  Olo on jo todella hyvä, painoa ei uskalla vielä tässä vaiheessa katsoa, lähinnä mittanauhan mukaan toimitaan.


Siinäpä aamupala, munakasta ja omaa säilömääni kalaa.

Laitan tuohon lisäsivuun kuvia annoksista, joita itse syön.  Niissä on se ongelma, että kun ostat vihanneksia, niitä täytyy syödä peräkkäin, että eivät pilaannu, vaihtelua saa seuraavalla kauppareissulla, kun hankkii joitakin toisia vihanneksia.  Ei kannata antaa pilaantua, ja muistaa ostaessa, että ei innostu liikaa samaa lajia hankkimaan.

Raejuustoa, itse tehtyä mureketta gluteenittomalla korppujauholla, jouluisia porkkana ja lanttulaatikon jämiä tauon jälkeen ja tomattia.

Ei kommentteja: