Tulipas lämpimät tumput


Tein helmineuleella lapaset, aika kiva malli.  Peukalon tein tarkoituksella sivuun, että toimisi ja toimii.  Lanka on Usva ja Naava yhdessä.  Tein tarkoituksella pienemmillä puikoilla kuin suositus, eli 4,5 oli millä neuloin ja suositus Naavassa 7.  On aika napakka, tuntuu kuin olisi vähän huovutettu.  Ihan mukava. Ja nyt toisen kimppuun.

Tämä tumppu peukalon ansiosta on oiva, sillä voit käyttää kummassa kädessä haluat tumppua, ja kuluminen on tasaista.  Aina osuus oikeaan käteen.

Aloita 4,5 numeron puikoillla ja luo jokaiselle neljälle puikolle 7 s eli yht 28s. Neulo ensimmäinen kierros oikein, toinen kierros nurin, kolmas oikein, neljäs nurin, viides oikein.
Aloita joustinneule 1 o 1 n.  Tee mieleisesti mittainen ranneke.  Kun pituus on sopiva, neulo yksi kierros nurin.  
Aloita tumpun kämmenosa.  Neulo helmineuletta 1o, 1n vaihtaen aina nurjan ja oikean paikkaa. Tee peukalo 1:sen js 4.nnen puikon väliin,  yhden helmineulekierroksen jälkeen lisää 1:sen  puikon ensimmäiseksi silmäksi 1 s kiertäen.  Neljännen puikon viimeiseksi silmukaksi 1 s kiertäen. Neulo yksi kierros ja tee sama, mutta ensimmäisen puikon 1 silmän jälkeen lisää 1 s kiertäen ja neljännen puikon toiseksi viimeistä silmää ennen 1 s kiertäen. Jatka tällä tavalla, ensimmäiselle puikolle tulee 5 s lisäystä ja neljännelle puikolle 4 silmää, jotka sitten nostetaan apulangalle ja jätetään odottamaan peukalon valmistusta.
Jatka kämmenen neulomista siten, että lisäät apulangan kohdalla neljä silmukkaan peukalon juureen. Jatka neulomista ja neljännellä puikolla, johon lisäsit silmukat kavenna 2 o yhteen ja 2 o yhteen. Seuraavalla kieroksella neulot aivan normaalisti ja jatka neulomista kunnes lapanen on yli omien sormiesi.  Sitten teet kavennukset niin että neulot kaksi kierrosta 2 o yhteen, jäljellä 6 silmää. Vedä kaksinkertainen lanka loppujen silmien läpi ja päätele kunnolla loppupäät.

Peukaloa varten ota silmukat apulangalta ja lisätyistä silmukoista neulot 1 o 1 n ja katso, että kuvio vaihtuu seuraavan kierroksen alussa. Jatka neulomista, kunnes peukalo on ummessa.  Tee kavennukset 2 o yhteen kierros ja loput kaksinkertaisella langas vedät silmukat läpi. Päättele pää.

Ei kommentteja: