Ei ihan vielä terassikelit

 Terassi ei vielä ole ihan kesäkunnossa, mutta näkyy selvästi alkanut kesäntulo.  Kyllä muutaman viikon kuluttua näyttää ihan toiselta.
Tämänkertaisen mökkireissun tarkoitus oli kunnostella vähän kesää varten.  Tuolla tien päässä jököttävä kuomukärry on täynnä polttopuita ja muuripata.  Naapurilta saamamme tiedon mukaan lauantaina oli vielä sellainen keli, että olis hyvin päässyt mökille.  Minäkin valmistauduin reissuun käymällä pyörälenkillä kotona, että kun saattaa jäädä yksi päivä väliin lenkkeilyssäMutta toisinpa kävi.  Jouduin auton työntäjäksi. Tuosta risteyksestä tulee n 3 kilometriä mökille.  Lumi ja jää olivat yön aikana saateesta pehmenneet juuri sen verran, että renkaat painuivat ja lumen alla oli jäätä. Eihän se rengas sitten pitänyt lainkaan, kun renkaiden urat täyttyivät loskalla.  Mutta onneksi risteyksen lähellä asuva tuttavamme tuli vetämään raktorilla tuon kärryn.  Minä taas juoksutin autoa peräosasta, se kun ei suostunut taluttamatta liikkumaan. Siinä juosta hölkyttelin ja työnsin perässä.  Hyötyliikuntaa sitten tuli, josta en lähtiessä tiennyt. 
 No, saunan lämmityksen kanssa ei ollut sinänsä ongelmia.  Mutta aikaisempi avanto, josta vettä oltiin otettu, olikin jäätynyt pohjia myöten ja siitäpä ei sitten vettä saanut.  Uuden avannon teko metrisen lumen alle ei oikein nyt huvittanut.  Muisteltiinpa aikoja ammoisia, viis-kuuskytlukua kun äidin kanssa sulatettiin talvella lumesta vettä.  Ei ollut vesijohtoa silloin vielä ja pienessä mökissä muutama lehmä ja vasikka, sekä sika. Niitä varten ja samoin käyttövettä lämmiteltiin talvenaikana lumesta.  No siitä tuli aivan hyvä saunareissu.  Muuten aivan mahtavat löylyt, lunta kiukaalle ja ihanasti höyryä sekä sekin vanhan muiston nosti mieleen.  Kotimökissä naapurin tontilla ollut savusauna, jota alkuaikoina käytetiin saunomiseen oli tullut huonoon kuntoon ja uuden rakentaminen oli vasta suunnitteillaSaimme käydä naapurin ulkosaunassa.  Mummo asui aivan tientoisella puolella ja hänen pihasaunansa löyly muisto tulee useinkin, kuten tänään mieleen.  Lämpö nousee niin korkealle että tunne tulee kuin olisi irti ruumiista ja se on ihanaa.

Kevään kukkasia.  Kuka keksii, miten saisin käsitellyksi nämä puukukkaset.  Haluaisin ne johonkin tuohon saunaan koristamaan, mutta itsellä ei taidot riitä.

Ei kommentteja: