Kesäoluen pullotus aurinkoisena maanantaina

Kauniin ilman saatelemana kesäolut pääsi pulloihin.  Ensin tietenkin tarkistin prosenttimittarilla, onko olut käynyt loppuun.  Pulputusta ei enään ole kuulunut ja mittari nähyttää hyvin käyneen tuloksen.  

Pullojen pesu on aikas kovanlainen homma.  Ensin edellispäivänä laitoin pullot kylmään isoon saaviin, että bakteerit heräävät. Pulloja menee yhden satsin tekemiseen runsas määrä.  Pullotuspäivänä sitten tyhjennys ja pulloharjan kanssa kaiken varalta pesuaineella puhdistus.  Desinfiointi ja huiskutus.  Vaatii aikaa.  Menee tähän homman aikamoinen päivä. Onneksi on tullut hankituksi pesuri lopulliseen pesuun ja se on kyllä koko homman paras juttu.

Olut astian laitan pöydälle, ja pullotukseen tarvin matalan jakkaran.  Pullotusletku on erittäin hyvä välinen.  Voi laittaa pullon pohjaan ja alhaalta päin täyttää pullot, niin ei kuohu.

Jälkikäymistä varten tarvii laittaa lusikallinen sokeria ja sitten korkit kiinni.  Pullot tasalämpöön.  Suositus on kait pari päivää, mutta itsellä on tapana pitää useampi päivä, että käyminen alkaa kunnolla. Tässä menee muutama viikkoa vielä, ehtii kesäksi ehkä juhannuksena maistellaan.  Sitä odotellessa. Kesä näistä näkymistä muuttuu. Tulvaa näkyy tällä hetkellä, vesi on noussut pengermän taakse ja vettä on pelloilla.

Ei kommentteja: